En Sıcak Konular

4 ev tamamen yandı

5 Eylül 2013 08:32 tsi
Antalya'nın Alanya ilçesindeki 2 ayrı yangında 4 ev tamamen yandı.

Niçin çıktığı tespit edilemeyen ilk yangın, şehir merkezinde bulunan Küçükhasbahçe Mahallesi'nde meydana geldi. Polis bölgede el feneri ile delil aradı. Burada 4 dönüm zeytin yandı.
 
Demirtaş Beldesi Aliefendi köyünde de sebebi henüz belirlenemeyen yangın çıktı. Çevre belde, ilçe ve illerden itfaiye ekipleri bu yangına yönlendirildi. Rüzgarın çok etkili olduğu köyde yangın hızla ilerleyerek ev, sera, elektrik ve teleon direklerine sıçradı.
 
Alevlere 30 orman işletme müdürlüğü aracı ile itfaiye arazözü müdahale etti. İtfaiye ekiplerine vatandaşlar da yardımcı oldu. Jandarma bölgede bütün evleri boşalttı. 4 ev tamamen yanarken, birçok ev de zarar gördü.
 
Sera, elektrik direkleri, telefon direkleri yanarak kül oldu. Devam eden yangında şu ana kadar 30 hektar ormanlık alan kül oldu. Birçok kişi dumandan etkilendi. Sağlık ekipleri bölgeye yönlendirilerek zehirlenen vatandaşlara müdahale edildi.
 
Alanya Orman İşletme Müdürü Cihat Yıkıcı ile Alanya Belediyesi İtfaiye Müdürü Mehmet Oral da yangın ekiplerini yönlendirdi. İtfaiye Müdürü Oral, yangının kesin çıkış nedeninin henüz tespit edilemediğini, sabaha kalmadan söndürmek için çalıştıklarını söyledi.
 
Orman İşletme Müdürü Yıkıcı da arazözlerinin ve helikopterlerin Serik'teki yangında olduğunu kaydetti. Buradaki 8 arazözü de yangına müdahale etmek üzere gönderdiklerini belirten Yıkıcı, evler ve seraların zarar gördüğünü dile getirdi.
 
Geceyi alevleri korku ve panik içinde seyrederek geçiren vatandaşların bazıları gözyaşlarına boğuldu. Sokağa dökülen vatandaşların bazıları canlarını zor kurtardı. Evi yanan bir kadın, "Hiçbir şeyim kalmadı" diyerek gözyaşı döktü. Yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

trthaber


Bu haber 516 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,554 µs