iyibilgi özel" /> iyibilgi özel"/>

En Sıcak Konular

Maliki ziyareti Amerika'nın aldatmacası mı?

7 Ağustos 2007 16:24 tsi
Maliki ziyareti Amerika'nın aldatmacası mı? Prof. Dr. Hasan Köni anlatıyor: Maliki ABD’ye yakın bir isim. ABD operasyonu yapmayarak topu Irak hükümetine oradan da Kürtlere atıyor. iyibilgi özel

Daha önce Türkiye’ye gelmesi beklenen ancak Irak hükümetinde yaşanan sorunlar nedeniyle Türkiye ziyareti gerçekleşmeyen Irak Başbakanı Maliki Ankara’da… Başbakan Erdoğan başta olmak üzere kimi temaslarda bulunuyor. Başbakan Erdoğan’ın seçimler öncesinde söylediği “bu görüşmeye bakacağız, adım atamazsak yöntem değiştireceğiz” şeklindeki sözler hatırlandığında görüşmenin önemi artıyor. Bu görüşme sonrasında PKK’ya karşı somut adım atılmazsa Türkiye operasyon yapacak mı?

Konu ile ilgili iyibilgi’nin sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Hasan Köni’ye göre bu görüşmenin PKK’ya dönük operasyon için bir önemi yok. “Bu görüşmeden bir şey çıkmaz” diyen Köni şunları söyledi:

Bu görüşmeden bir şey çıkmaz. Maliki Amerika’ya yakın duran bir isim. Üstelik ne kadar koltuğunda kalıp kalmayacağı da soru işareti. ABD bu görüşme ile “Amerika yapmak istiyor ancak Irak hükümeti operasyona izin vermiyor, Irak hükümetinde Kürtler de var, onlar karşı çıkıyor” gibi bir imaj yaratmak istiyor. Topu diğerlerine atmak istiyor.

Bu operasyonun Talabani ve Barzani’nin de işine gelmeyeceğini belirten Köni Barzani’nin “Kürtlere karşı silah doğrultmayız” sözlerini hatırlatıyor.

Olası bir operasyon ile ilgili yine de bir şans olduğunu vurgulayan Köni, “Amerika ile görüşmüşlerse, ki görüşüldüğü söyleniyor, kamuoyunu rahatlatmak için beş on kilometre girip çıkılabilir. Çok büyük bir operasyon gözükmüyor. Kamuoyu karşısında hem güvenlik güçlerini hem AK Parti’yi rahatlatacak bir operasyon olabilir” diyor.

www.iyibilgi.com



Bu haber 482 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,742 µs