En Sıcak Konular

Başbakan Erdoğan'dan önemli açıklamalar

4 Eylül 2013 12:40 tsi
Başbakan Erdoğan'dan önemli açıklamalar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, G20 Zirvesi öncesi önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Erdoğan, Rusya'da düzenlenecek G20 Zirvesi'nde ABD Başkanı Obama ve Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşeceğini söyledi.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'da düzenlenecek G20 Zirvesi'nin Suriye konusunu görüşmek için iyi bir zemin olduğunu belirterek, zirvede ABD Başkanı Obama ve Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşeceğini ve Suriye konusunda her türlü koalisyonun içinde yer almaya hazır olduklarını söyledi.
 
Erdoğan, "Sayın Putin'in 'Eğer böyle bir şey bize getirilir açıklanırsa bizim de duruşumuz bundan sonraki süreçte çok daha farklı olacaktır, değişecektir' şeklinde bir açıklaması var. Bu da bir şeyi gösteriyor: Şimdi Sayın Putin'in askeri müdahaleye karşıyız derken burada kimyasal silah olması halinde taraftarız ya da yanında yer alırız gibi bir yaklaşımın içine girmesi çok enteresandır" dedi.
 
Bu bir insanlık suçu
 

Erdoğan, "Neticesi ölüm olan saldırıda ne kullanırsanız kullanın bize göre bu suçtur. Bu bir insanlık suçudur. Yani uçaklarla bombalayacaksın öldüreceksin suç olmayacak veya helikopterlerle öldüreceksin suç olmayacak, keskin nişancılarla sniperlarla öldüreceksin suç olmayacak, tank top bunlarla öldüreceksin suç olmayacak, kimyasal silah kullanırsan bu şekilde öldürürsen suç olacak. Bir defa öldürmek suç mu değil mi buraya bakmak lazım. Öldürmek suç" şeklinde konuştu.
 
Erdoğan, Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı'nın Mısır'daki durumu müzakere etmek için Türkiye'ye çağrıldığını vurgulayarak, "Bunun ardından da kendisini tekrar gönderiyoruz ama Mısır'daki şartlar çok daha farklı istikamette gelişirse bunu yeniden farklı bir şekilde değerlendiririz" dedi.
 
CHP heyetinin Mısır ziyareti
 
Erdoğan, CHP heyetinin Mısır'a ziyaretiyle ilgili de "CHP yönetiminin veya CHP'den gidecek olanların ne Irak'a ne Mısır'a verebileceği hiçbir şey yoktur. Olsa olsa alabileceği bir şey vardır. Veyahut da işte Mısır'da darbe yönetimine 'işte biz de böyle darbeler yaptık' veya 'böyle darbelerin arkasında bulunduk, askeri darbe şöyledir, sivil darbe böyledir' gibi bunlar noktasında bir paylaşımı olabilir " dedi.

aa


Bu haber 667 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,947 µs