iyibilgi Ankara" /> iyibilgi Ankara"/>

En Sıcak Konular

Herkes görüyor, biz niye görmüyoruz?

4 Eylül 2013 12:10 tsi
Herkes görüyor, biz niye görmüyoruz? Rusya neredeyse dünyanın öbür ucundan havadaki füzeyi gördü. Sonra anlaşıldı ki, ABD, İngiltere, İsrail, görmeyen yok.. Peki Ankara gördü mü?. En azından bizim Patriotlar görseydi iyiydi... iyibilgi Ankara

Savaş uçağımızın vurulması ve Patriotlar'ın Türkiye'ye getirilmesi sürecinde Rusya'nın söylediği şuydu: "Sizi avucumuzun içi gibi görüyoruz." Aslında bölgeyi avuç içi gibi gören çok ülke var.

Örneğin İngiltere'nin Kıbrıs'taki radarları bölgeyi tabak gibi gören bir üste bulunuyor. ABD'yi söylemeye gerek yok. Uydular bambaşka bir hizmet veriyor. İsrail'de yıllardır birlikte yaşadığı korkusu nedeniyle bölgeyi sürekli ve detaylı gözlüyor. Üstelik bu mekanizmalara da sahip.

Başka? Bölgede gemisi veya üssü bulunan diğer ülkeler, örneğin Fransa da Akdeniz ve çevresini izliyor.
Sadece bu büyük ülkeler değil, Suriye dahi-tabii Rusya'dan alınma-iyi hava radar sistemlerine sahip. Peki ama biz niye görmüyoruz? Ya da görmüyor muyuz?

Türkiye bu konuda pek konuşan bir ülke değil. Daha çok işe bakıyor. Yine de böylesi bir durumda, yani herkesin bildiği ve konuştuğu bir durumda, en azından; "biz de gördük", en azından; "İsrail füzeleridir, şuraya düştü" açıklaması iyi olabilirdi.

Yakın ve orta bölgenizi "görebilmek" hayati bir askeri/istihbarî yetenek. Aksi hal daha önce Irak'ta muhtemelen yakın gelecekte de Suriye'de göreceğimiz gibi, "üzerinize füze geliyor siz karanlıkta tutmaya çalışıyorsunuz" durumu yaratıyor.

Seyir füzeleri bir tarafa, hava kuvvetleri temelli konvansiyonel çatışmalarda da güçlü radar tespit sistemleri çok önemli.

Bu konuda tam tamına hangi durumdayız, kamuoyu bilmiyor ve aleni konuşmak da çok iyi fikir değil. Ama "daha iyi" olmak da sakınca yok.

Tabii bir de Patriotlar meselesi var. En azından onların gördüğü ve bize de söylediği bilgisi iyi olabilir! Çünkü yine İsrail'i görmezden geliyor söylencesi alıp yürüyebilir.

www.iyibilgi.com

Rusya rutin 'füzeleri' neden afişe etti?



Bu haber 2,608 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,832 µs