En Sıcak Konular

CHP şimdi de Sisi'ye gidiyor

4 Eylül 2013 08:23 tsi
CHP şimdi de Sisi'ye gidiyor Yaklaşık 2 yıldır halkına zulmeden Suriye Devlet Başkanı Esad’ı ziyaret eden CHP, şimdi de ilk sivil cumhurbaşkanını askeri darbeyle deviren Mısır cuntasına gidiyor.

Genel Başkan Yardımcısı Loğoğlu ve milletvekili Osman Korutürk, darbe hükümetinin davetlisi olarak 9-12 Eylül’de Mısır’da olacak.

Partiden yapılan açıklamada, "CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu ile CHP Milletvekili Osman Korutürk 9-12 Eylül günleri arasında Mısır'da temas ve incelemeler yapacak. Mısır Hükümeti'nin daveti üzerine Kahire'yi ziyaret edecek CHP heyeti, ziyaret sırasında, siyasi çevreler, sivil toplum kuruluşları, medya ve ilgili çevrelerle görüş alışverişinde bulunacaklar" denildi.

2 ÜLKE ARASINDAKİ SORUNLAR ÇÖZÜLECEK

Açıklamada ziyaretin gerekçesi ise şöyle açıklandı: Türkiye- Mısır ilişkileri bölge barışı ile istikrarı açısından stratejik önem taşıyor. İki ülke arasındaki mevcut durum ve bölgedeki son gelişmeler bu ilişkilerin sağlıklı bir zeminde olmasını gerekli kılmaktadır. CHP, Türkiye'nin bölgesel ve küresel plandaki itibar ve gücünü her alanda koruma, kollama ve pekiştirme girişimlerini sürdürmeye devam edecektir.

DARBECİLER DAVET ETTİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu ile CHP Milletvekili Osman Korutürk Mısır'a gidiyor. Loğoğlu ve Korutürk'ten oluşan CHP heyeti Mısır'daki ziyaretleri sırasında, siyasi çevreler, sivil toplum kuruluşları, medya ve ilgili çevrelerle görüş alışverişinde bulunacaklardır.

LİDERLERLE GÖRÜŞME

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk loğoğlu Mısır ziyareti ile ilgili olarak "Hükümetin davetlisi olarak gidiyoruz. Liderlerle görüşeceğiz, çekinecek olsak gitmezdik. Türkiye-Mısır ilişkilerine önem verdiğimiz için gidiyoruz. Türkiye-Mısır arasında sakıncalı ilişkiler var ve bunlara gerek yok, CHP olarak görüş bildireceğiz. İlişkilerin sağlıklı bir zemine geçmesi için temaslarda bulunacağız Türkiye sadece AK Parti'den ibaret değil" şeklinde konuştu. Genel Başkan Yardımcısı Loğoğlu ve milletvekili Korutürk'ün, 9 Eylül tarihinde yapacağı Mısır ziyareti, aynı zamanda CHP'nin kuruluş yıldönümüne denk geliyor.

Akşam

Bu haber 621 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,007 µs