En Sıcak Konular

İran: ABD'yi kimyasal silah konusunda uyardık

3 Eylül 2013 16:44 tsi
İran Savunma Bakanı Hüseyin Dehkan, İran'ın aylar öncesinden Suriye'ye sarin gazı gönderildiği konusunda uyarıda bulunduğunu söyledi.

Suriye'ye askeri müdahale tartışmaları hakkında Fars Haber Ajansı'na değerlendirmelerde bulunan Dehkan, "ABD Silahlı Kuvvetleri halihazırda Suriye'de askeri operasyon düzenleyecek kabiliyete sahip değil. Bu nedenle, ülkedeki teröristlere psikolojik destek vermek için Suriye ordusunun gücünü zayıflatmayı amaçlayan sınırlı bir müdahalenin çabası içerisinde" diye konuştu.

"ABD ve bazı bölge ülkelerinin desteklediği radikal Selefi grupların" varlığının bir virüs gibi tüm dünya güvenliğini tehdit edeceğini belirten Dehkan, "ABD'nin Afganistan'da uyguladığı buna benzer girişimler, küresel terör ağlarının meydana gelmesiyle sonuçlandı. 11 Eylül olayı, ABD halkının yöneticilerinin yıkıcı politikaları yüzünden ödedikleri en ucuz bedeldi" uyarısında bulundu.
 
ABD yöneticilerinin barış söylemlerinin gerçeklikten uzak olduğunu ifade eden Dehkan, "Suriye'yi kimyasal silah kullandığı iddiası ile askeri müdahalede bulunmakla tehdit eden ABD, 8 ay öncesinden Suriye'ye sarin gazı sokulduğu uyarılarımızı dikkate almayarak kimyasal saldırı için gerekli ortamı kendisi hazırlamıştır" şeklinde konuştu.

Suriye'deki sosyal, etnik ve siyasi tüm grupların görüşleri alınarak siyasi bir çözüm geliştirilmesinin zaruretine vurgu yapan Dehkan, "Savaş ve şiddet tohumları ekmek, barış ve güvenlik fidanları vermez" dedi.

AA



Bu haber 621 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,498 µs