En Sıcak Konular

'Korkak' Obama İran'ı da vuracak!

3 Eylül 2013 09:42 tsi
'Korkak' Obama İran'ı da vuracak! İsrail basını Obama'ya ne yaptıracağını şaşırdı...

USA Sabah gazetesinin haberine göre İsrail'de yayınlanan ulusal bir gazeteye konuşan Başbakan Benyamin Netanyahu ekibinden bir yetkili Başkan Obama'nın Suriye kararını Kongre'ye danışmasını "korkaklık" olarak niteledi.

İsminin açıklanmaması şartıyla Maariv gazetesine konuşan yetkili, Obama'nın Suriye'ye yapılacak bir saldırıyı istemediğini savundu.

Yetkili, "Obama bir korkak; Oldukça açık ki saldırmak istemiyor ve bu yaklaşımı için de destek arıyor. Kongre'nin destek vermemesinin ardından onun tek başına böyle bir operasyona kalkışacağına inanmak oldukça zor" dedi.

Maariv'e göre İsrail'in resmi pozisyonu sessizlik olarak ortaya çıkarken, gerçekte Başbakan Netanyahu'nun sınırlı bir askeri operasyonu özellikle destekleyeceği belirtiliyor. Bu operasyonun ABD'nin Ortadoğu'da silikleşen liderlik görünümü de güçlendireceği belirtiliyor.

Netanyahu'ya yakın kaynaklar ise Obama'nın artık Ortadoğu savaşlarına karışmak istemediğini, İsrail tarafının bu yüzden endişeli olduğunu söylüyor. Bu yüzden İsrail'in İran'ın nükleer programına karşı tek başına operasyon düzenlemesi de mümkün olabilir.

Öteki taraftan İsrail'de yayın yapan Haaretz gazetesine konuşan İsrailli uzmanlara göre, Obama Kongre'den yalnızca Suriye'ye müdahale için değil El-Kaide ve İran'ı vurmak için de izin alacak.

BİBİ'Yİ ARAYIP ANLATTI

Haaretz'in verdiği bilgiler bunlarla da sınırlı değil. Gazete Obama'nın cumartesi günü yaptığı açıklamadan 4 saat önce Bibi lakaplı İsrail Başbakanı Binyamin Netahyahu'yu arayıp yapacakları hakkında bilgi verdi.

BEYAZ SARAY GİZLEDİ

Haaretz'e göre normalde Obama'nın liderlerle yaptığı görüşme açıklandı. Beyaz Saray bu kez görüşmeyi gizli tutmak istedi. İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ise "İsrail'e etki eden her şeyde Obama'ya güveniyorum" dedi.

İSRAİL KARTI KONGRE'DE

Uzmanlara göre, Kongre'ye sunduğu "tezkere" ile Obama'nın Suriye'de sadece rejimi değil, El Kaide'yi ve hatta İran'ı vurma yetkisi de alacağını vurguladı. Kongre'nin en az yarısı tasarıya karşı. Bir hafta lobi yapacak yönetim, "Onay vermezseniz İsrail'in güvenliği tehlikeye girer" demeye başladı. Reuters, "ABD'de iki partinin milletvekilleri de İsrail'in savunucusu olarak görülmenin ne kadar önemli olduğunu bilir" diye yazdı.



Bu haber 1,634 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,474 µs