En Sıcak Konular

Sınır kaçakçılarına hendekler 'dur' diyecek

3 Eylül 2013 08:51 tsi
Sınır kaçakçılarına hendekler 'dur' diyecek Suriye sınırında yoğunlaşan kaçakçılığı önlemek için kazılan hendekler Atatürk Barajı’ndan getirilen suyla doldurulacak.

Sınır kaçakçılığını ve sınır ihlallerini önlemek için Şanlıurfa’da sınır hattındaki köylere kazılan hendekler Atatürk Barajı’ndan getirilecek suyla doldurulacak. ‘Kanal urfa’, 2metre derinliğinde 3metre genişliğinde kazılan hendeklerden uluşacak.
 
Barajdan getirilecek suyun akıntılı şekilde geçmesi için hendeklerin genişliği 3, derinliği de 2metre artırılacak. Bugün'de yer alan habere göre; Suriye’de yaşanan kaos ortamının ardından sınır güvenliği zayıflayan Şanlıurfa, teknik güvenlik tedbirlerini artırdıktan sonra şimdi de fiziksek tedbirler almaya başladı. Suriye sınırındaki tampon bölgede kaçakçılığı ve kaçak geçişi önlemek için kanal çalışmalarına hız verildi.
 
İHLALLERE KARŞI ÖNLEM
 
Güvenlik birimlerinin sınır ihlallerini önlemek için karar verdiği hendekler şimdi suyla doldurulacak. Sınır ihlallerinin ve sınır kaçakçılığının yoğun olduğu Akçakale Buget, Bakacak ve Mutluca köyleri ve Suruç’un Mürşitpınar, Alanyurt ve Oylum köylerinde kanal kazıları devam ediyor. İş makineleri çalışmalarını sürdürürken kazılarda asker güvenlik önlemi alıyor. Kanallar, 2metre genişlik ve 3metre derinlik esasına göre kazılıyor.
 
50 KiLOMETRE HENDEK KAZILACAK
 

Şanlıurfa’nın Suriye’ye sınır olan özellikle 50 kilometrelik bölümü sorunlu. Kaçakçılık yoğun olarak bu bölümde yaşandığı için ilk etapta 50 km’lik bölüme hendek kazılacak. Prototip olarak da şimdilik 6 km’lik bölüm kazılmış durumda. Atatürk Barajı’ndan getirilecek suyun akıntılı bir şekilde kanlardan geçmesi için mühendislerin talimatıyla kanalların 5 metre derinlik ve 5 metre genişlik esasına göre yeniden düzenleneceği öğrenildi.
 
Yeni düzenleme ile su akıntısının hızlandırılması ve kaçakçıların kanalı geçmelerinin zorlaştırılması hedefleniyor. Barajdan sınır hattına çekilecek olan su, tarım alanları için de kullanılabilecek. Şanlıurfa Valiliği’nin de kanalların suyla doldurulmasına onay verdiği öğrenildi.

Güvenlik üst seviyeye çıkacak
 
Son dönemde sınır kaçakçılığı ile ilgili yapılan operasyonlarda yaklaşık 200 kişi gözaltına alındı, 50 kişi tutuklandı. Kaçakçılara yardım ettiği belirlenen 6 asker de tutuklandı. Kanal projesiyle son günlerde sık sık gündeme gelen 3 bin kişilik atlı yaya kaçakçı grupları da engellenecek. Sınırda denetimlerini sıklaştıran askerler kanal projesiyle güvenliğin üst seviyeye çıkacağını düşünüyor.
 
 

Bu haber 699 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,974 µs