En Sıcak Konular

Arınç'tan "Halk yanılamaz mı?" sorusuna esprili yanıt

7 Ağustos 2007 13:17 tsi
Eski TBMM Başkanı, AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç, Parlamento Muhabirleri Derneği’ni (PMD) ziyaret etti, yeni yönetimi kutladı.

PMD Başkanı Hıdır Göktaş ile yönetim kurulu üyelerini seçilmelerinden dolayı kutlayan ve yeni yönetime başarılar dileyen Arınç, burada gazetecilerle de bir süre sohbet etti.
      Başbakanlık Konutunda yapılan üçlü zirveye ilişkin bir soru üzerine Arınç, "Olaya ’partiyi üç kişi yönetiyor, üç kişi bir araya geliyor, her şeye karar veriyor’ diye bakılmasın" dedi. Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bütün milletvekillerinin görüşüne önem verdiğini ifade ederek, siyasi partilerin başarısı için bu tür diyalogların önemine dikkati çekti.
      AK Parti’nin oy oranının artmasıyla ilgili analiz yapan bazı köşe yazarların, "çiftçiyi azarlıyorlar ama oyları arttı" şeklinde yorum yaptığını hatırlatan Arınç, bunu yazanların, milleti hiç tanımadığını söyledi. Arınç, "Çiftçiye hakaret etmedik, çiftçiyi azarlamadık. Bazı kişiler maksatlı olarak oraya gelmişlerdi. Ben 35 yıllık siyasetçiyim, insan sarrafıyım. İnsanı bakınca alnından tanırım. O kişilerle 20 milyon çiftçiyi birbirinden ayırmak lazım" diye konuştu.
      Maksatlı olarak gelen bazı kişilerin konuşması sırasında sürekli laf attıklarını anlatan Arınç, "Plastikten insanlar değiliz, zaman zaman sabrımızın taştığı oluyor" dedi.
     
     "HALK YANILAMAZ MI?"
      Arınç, bir gazetecinin "Bu seçimde halk yanılmış olamaz mı?" şeklindeki sorusuna, "Olabilir... Tabii, tabii halk yanılabilir. Yüzde 47 yüksek bir oran... Ortada global bir sonuç var. ’Halk yanılabilir’
      diye bunu, küçümsemeye kimsenin hakkı yok" diye esprili cevap verdi.
      Bazı kesimlerin halkı tanımadığını ifade eden Arınç, "1902’lerin Ahmet Rıza’sı gibi ’Biz, ne yaparsak halk onu yapar. Biz, ne giyersek halk onu giyer...’ anlayışının geçerli olamayacağını" söyledi. Arınç, Türkiye’nin çok değiştiğini, İttihat ve Terakki dönemin artık gerilerde kaldığını belirterek, olaylara milletin gözüyle bakmanın önemine işaret etti.
     
Milliyet

Bu haber 390 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,458 µs