En Sıcak Konular

Mescid-i Aksa tehlike altında

2 Eylül 2013 12:36 tsi
Mescid-i Aksa tehlike altında Filistin Kültür Bakanı Ebu İşe, İsrail'in Mescid-i Aksa çevresinde yürüttüğü kazı çalışmalarının İslam kültürünü yok etmeyi amaçladığını söyledi.

Filistin Kültür Bakanı Ebu İşe: "Bütün Müslüman alemine seslenmek istiyorum. Mescid i Aksa tehlikededir, tehlikededir, tehlikededir. İsrail'in amacı Mescid i Aksa'nın altını tamamen boşaltmak. Türk kardeşlerimizi Filistin'e bekliyoruz" açıklamasını yaptı.

"İSLAM KÜLTÜRÜNÜ YOK ETMEYİ AMAÇLIYOR"

Bakan Ebu İşe, İsrail hükümetinin Mescid-i Aksa çevresinde yürüttüğü kazı çalışmalarının İslam kültürünü yok etmeyi amaçladığını söyledi.

"BÜTÜN İSLAM ALEMİNE SESLENİYORUM"

İslam dünyasına Mescid-i Aksa ile ilgili mesaj vermek istediğini belirten İşe, "Bütün Müslüman alemine seslenmek istiyorum. Mescid-i Aksa tehlikededir, tehlikededir, tehlikededir" diye konuştu.

"BU SALDIRILAR KARŞISINDA SESSİZ KALMAYACAĞIZ"

İsrail yönetiminin amacının Mescid-i Aksa'nın altını tamamen boşaltmak olduğuna vurgu yapan İşe, Müslümanlara ait yerlerin muallakta olan bir yer haline getirilmeye çalışıldığını ifade etti. Mescid-i Aksa'ya karşı büyük komploların olduğunu aktaran Bakan İşe, komplolara karşı mücadelelerinin sürdüğünü, Filistin halkının İsrail'in oyunlarını bozacağını ve Müslümanların da bu saldırılar karşısında sessiz kalmaması gerektiğini vurguladı.

ORTAK TARİH

Bakan Ebu İşe, Türk hükümeti ve halkının her zaman Filistinlilerin yanında olduğunu anımsatan İşe, "Ortak tarihimizin yanında ortak kültürümüz de mevcut. İki ülke arasında siyasi görüş birliği de söz konusudur" ifadesini kullandı.

Keçiören'de düzenlenen 5. Filistin Kültür Haftası'nın iki ülke arasındaki ortaklığa en iyi örnek olduğunu söyleyen Ebu İşe, şunları söyledi :

"BİZİ YAKINDAN TANIIMANIZI İSTİYORUZ"

"Bu etkinlikler Filistin kültürünün yanı sıra Filistin ve Filistin halkının ana sorunlarını tanıtmayı amaçlamaktadır. Bu tür aktiviteler her zaman, izleyicileri az da olsa, Filistin kültürü ve oradaki yaşam hakkında bilgilendirir. Bu tür etkinliklerin sık sık yapılmasını istiyoruz ki Türk kamuoyunun, Filistinli kardeşlerinin sıkıntılarını daha yakından tanıması ve öğrenmesine yardımcı olsun ."

Ebu İşe, Türkiye'de misafir edilmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bizleri burada çok güzel ağırlıyorlar. Kendi evinde ve kardeşlerinin yanında olduğunu hissettiriyorlar. Bu da Türk halkı ve hükümetinin büyüklüğünü ve misafirperverliğini gösteriyor" dedi.

FİLİSTİN'DE TÜRKİYE-FİLİSTİN KÜLTÜR HAFTASI OLACAK

Filistin'de, yakın zamanda Türkiye-Filistin Kültür Haftası düzenlemeyi planladıklarını kaydeden İşe, "Türk kardeşlerimizi en yakın zamanda Filistin'e bekliyoruz" diye konuştu.

Etkinliğin en iyi şekilde gerçekleşmesi için gereken tüm hazırlıkları yapmayı taahhüt ettiklerini ifade eden Ebu İşe, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Filistin'de Türkiye-Filistin ortak kültür haftasını düzenleyeceğiz. Çok sayıda Türk kardeşimizin orada hazır bulunmasını arzu ediyoruz. Bu etkinlikte insanların, kendi gözleriyle İsrail'in Filistin halkına neler çektirdiğini görmelerini istiyoruz. İster kültürel alanda olsun ister diğer siyasi ve sosyal alanlarda olsun, Filistin insanına uygulanan İnsan hakları ihlallerini de görecekler. Dolayısıyla Türk-Filistin kültür haftası etkinliğine çok sayıda Türk aydın ve düşünürün de katılmasını bekliyoruz. Orada olup bitenleri yakından görme ve inceleme şansları olsun ki Türk kamuoyuna oradaki sorunları en iyi bir şekilde aktarsın ve yakından tanıklık etsinler."


Bu haber 839 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,520 µs