En Sıcak Konular

Üç aşamalı plan

1 Eylül 2013 10:18 tsi
Üç aşamalı plan ABD'nin 'harekat planı'nın detayları ortaya çıkmaya başladı.

'Surgical Strike/Sınırlı darbe' kodlu saldırıda, Esed rejiminin gözü ve beyni olarak nitelenen noktalar hedef olacak.

Suriye'ye müdahale edecek ABD'nin operasyon kodları ortaya çıkmaya başladı. Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; Suriye'de sivilleri kimyasal silah ile katleden Esed rejiminin cezalandırılmasına yönelik operasyonun 'Surgical Strike' adıyla sınırlı darbe olarak gerçekleştirileceği öğrenildi. ABD'nin 'Surgical Strike-Sınırlı Darbe' hedeflerinin öncelikli olarak Esed rejiminin gözü ve beyni olarak adlandırılan noktalara yönelik olacağı bildirildi.

1) HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİ

Askeri kaynaklar tarafından ABD'nin Suriye'ye yönelik sınırlı vuruş planının ilk aşamasında, Esed'i askeri açıdan ayakta tutan rejimin gözü durumundaki 'hava savunma sistemleri' imha edilecek. Rejimi askeri açıdan ayakta tutan en önemli unsurlardan biri olan hava savunma sistemlerinin imhası için Şam ve Lazkiye kırsalında bazı hedefler vurulacak.

2) KOMUTA MERKEZLERİ

Planın ikinci aşamasında ise, Esed rejiminin beyni olarak ifade edilen Şam'da bulunan komuta merkezleri hedef alınacak. Kimyasal saldırı planlarının yapıldığı ve saldırı talimatının verildiği bu merkezler Akdeniz'de üslenen savaş gemilerinden atılacak füzelerle vurulacak.

3) STRATEJİK ÜSLER

Planın üçüncü aşamasına geçilip geçilmeyeceği ise Esed'in müdahaleye karşı göstereceği reaksiyona göre start alacak. Eğer, Esed hava savunma sistemleri ve komuta merkezlerinin vurulmasının ardından en ufak bir şekilde karşılık vermeye kalkarsa, ABD'nin başını çektiği müşterek güçler üçüncü aşamaya geçecek. Üçüncü aşamada ise Esed ordusunun kollarının oluşturan hava üslerine sıra gelecek. Hava üsleriyle birlikte bazı stratajik köprü ve yollar vurulacak. Ayrıca büyük silah ve teçhizat depoları da vurulan hedefler arasında yer alacak. Müdahalede hava unsurlarının devreye girmesiyle birlikte Türkiye'nin de lojistik anlamda desteğine ihtiyaç duyulacak. Askeri kaynaklar Esed'in göstereceği reaksiyonun bir tehdit oluşturabileceği, Türkiye'nin vereceği lojistik destek ile müdahalede bir şekilde rol almış olmak zorunda kalacağını belirttiler.



Bu haber 1,228 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,617 µs