En Sıcak Konular

Mayınlar temizlendi karakoldan petrol fışkırdı

7 Ağustos 2007 11:12 tsi
Mayınlar temizlendi karakoldan petrol fışkırdı TPAO Batman Bölge Müdürlüğü, Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde Suriye sınırının sıfır noktasında mayınların temizlendiği alanlara açtığı 25 kuyudan 21’inde petrol buldu.

 Tel örgülerle çevrili ve kırmızı renkli ’mayın’ yazılı levhaların asıldığı ’Çamurlu’, ’Batı Kozluca’ ve ’Sınırtepe’ bölgesinde açılan kuyulardan günde 2 bin 400 varil petrol çıkıyor.

Karakol bahçesinde kuyu açıldı:

TPAO, sınırı korumakla görevli güvenlik güçlerinin görev yaptığı karakolların bahçelerine de petrol aramak için kuyu açtı. 6 karakolun bahçesine açılan kuyulardan günde 50 varil petrol üretimi elde ediliyor. Türkiye’nin sınırda petrol aramayı hızlandırması üzerine Suriye de hareket geçti. İki ülke sınırları içinde bulunan aynı damardan Türkiye’nin petrol üretimi yapıldığını gören Suriye’de TPAO’nun sınırda açtığı her kuyunun karşısına yeni kuyular açarak petrol çıkarmaya başladı. Kuyuları sadece 10 metre aralıklı tel örgülerin ayırdığı Sınırtepe’deki 14 kuyunun hemen karşısında Suriye’nin açtığı kuyu çok rahatlıkla görülüyor.

Mayınlı bölgeden umutluyuz

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde açtığı kuyulardan günde 55 bin varil petrol üreten TPAO Batman Bölge Müdürü Bayram Kara, mayınlı alanlardaki petrol artışıyla birlikte ilk etapta 10 kuyu daha açmayı hedeflediklerini belirterek, "Şu anda diğer mayınlı alanların temizlenmesi için yapılan ihale durmuş durumda. Biz bölgeden umutluyuz ve çalışmalarımızı aralıksız sürdürüp, yeni yatırımlar gerçekleştiriyoruz" dedi.

Komutanlar: Odamızı da kazın

Türkiye-Suriye sınırında bulunan karakolların bahçelerine açılan kuyulardan da petrol çıkardıklarını belirten TPAO Batman Bölge Müdürü Bayram Kara, askeri yetkililerin kendilerine büyük yardımda bulunduklarını ve kolaylık sağladığını söyledi. Kara, şöyle konuştu: "Karakolda görev yapan bazı komutanlarımız ’Eğer petrol varsa, odalarımızı dahi kazıp petrol aramanız için vermeye hazırız’ diyor. Bu bizim işimizi daha da kolaylaştırıyor."

Hürriyet
 



Bu haber 321 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,392 µs