En Sıcak Konular

KYB sitesinden "sınır ötesi operasyona belge" iddiası

7 Ağustos 2007 11:09 tsi
Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (KYB) resmi internet sitesi, Kürt sınır güvenlik yetkililerinden gelen yalanlamaya karşın Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı 350 kişilik Jandarma Komandosu’nun sınırı geçtiğinde israr ediyor.

Bu konuya ilişkin iddiaları doğrulayan yeni bilgilere ulaştığını öne süren site, “İşte Türk Komandolarının Kürt Sınırını İhlal Belgesi” başlığı altında “MG-3” ağır makineli tüfeğine benzeyen silahlar tutan askerlerin olduğu bir fotoğraf yayınladı.

KYB sitesi, “İşte Türk Komandolarının Kürt Sınırını İhlal Belgesi” başlığı ile yayınladığı haberde Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı 350 kişilik Jandarma Komandosu’nun sınırı geçtiklerine ilişkin resmi olmayan kaynaklardan gelen çok yönlü iddiaları doğrulayan yeni bilgiler ulaştığını öne sürerken

“Irak’ın uluslararası sınırını ihlal eden Türk Komanda birliğinin, 1991 yılından bu yana bölgeye gerçekleştirilen sınır ötesi operasyonlara öncülük yaptığı belirtiliyor” diye yazdı.

“Güvenilir kaynaklar”a dayanarak “Irak’ın uluslararası sınırını ihlal eden Türk Komando birliğinin sayısı 300-350 civarında olduğunu ve Kürdistan bölgesinin bir kilometre kadar derinliğine girdiği”ni iddia eden KYB sitesi, dört birlikten oluşan Türk Komandolarının Zaho kentinin Kuzey doğusunun kırsal kesiminin Sere Seve alanına yerleşerek mevzilendiğini de öne sürdü.

Türk komandolarının, “Duhok'un yukarı Bervari bölgesinde yer alan Sipindar ve Betkare köyleri yakınlarındaki stratejik tepelere 120’lik havan topu ve ağır makineli silahlarla mevzilendiği” iddiasına da yer veren site, “Güvenilir kaynaklarımız, Kürdistan bölgesinin sınırlarını ihlal eden Türk komanda birlikleri’nin, 1991 yılından yaşanan büyük Kürt göçüyle birlikte Hakkari’nin Uludere ilçesine bağlı Nerveh köyü yakınlarında oluşturulan askeri karargaha bağlı komandolar olduğunu söylüyor” diye yazdı.

KYB sitesi ayrıca, 1991 yılından bu yana Kuzey Irak’a yönelik olarak gerçekleştirilen sınır ötesi operasyonlara Nerveh askeri komando karargahının öncülük yaptığı ve bölgeyi sık sık bombaladığı belirtildiğini de kaydetti.

Türk komandoların Kuzey Irak’a girdiği iddiası, KDP’nin yakınlığı ile bilinen Peyamner haber ajansına konuşan Bahdinan bölgesi sınır koruma gücü sorumlusu Hüseyin Travneş tarafından yalanlamıştı.

Hürriyet



Bu haber 380 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,748 µs