En Sıcak Konular

Şaron, Che Guevara’nın dayısının oğlu mu?

7 Ağustos 2007 09:08 tsi
Şaron, Che Guevara’nın dayısının oğlu mu? 

Eski İsrail Başbakanı Ariel Şaron dünyaca ünlü devrimci Che Guevara’nın dayısının oğlu olabilir mi? Latin Amerika’da dağıtılan bildiriler ve İspanyol sitelerinde, Şaron’un Che’nin dayısının oğlu olduğu iddia ediliyor.

Dağıtılan bildiri ve makalelerde 1925 doğumlu olan Che’nin annesi Celia de la Serna’nın Rus asıllı Yahudi olduğu ileri sürülüyor. Küçük yaşlarda Arjantin’in başkenti Buenos Aires’e göç eden Serna’nın burada ismini değiştirdiği ve Arjantin asıllı yüksek mühendis Ernesto Guevara Lynch ile evlendiği ifade ediliyor. Evliliklerinden bir yıl sonra da büyük oğulları Ernesto Che Guevara’nın dünyaya geldiği vurgulanıyor.

Che İsrail’i ziyaret etti mi?

Che’nin annesinin 1965 yılında ölümünden kısa bir müddet önce yıllarca sakladığı sırlarını oğluyla paylaştığı belirtilen makalede, Che’nin annesinin Samuil adındaki bir kardeşinin Filistin’de yaşadığına işaret ettiği kaydediliyor. Che’nin annesi, kardeşi Samuil’in İsrail ordusunda bulunan oğullarından Ariel Şaron ile birlikte yaşadığı iddia ediliyor. Makalede ayrıca, Che’nin 1960 yılında ismini değiştirerek gizlice İsrail’i ziyaret ettiği ve Ariel Şaron’un desteği ile bir müddet buradaki dini okullarda okuduğu vurgulanıyor.

Tarihçiler kanıt yok?

Latin Amerika’da son günlerde dağıtılan ve yayımlanan makaleleri değerlendiren tarihçiler, Şaron’un Che’nin dayısının oğlu olduğunu ispatlayacak hiçbir delilin olmadığını söylediler. Che Guevara’nın hayatını kaleme alan Tel Aviv üniversitesi öğretim görevlisi Efrahim Dudy, bunu kanıtlayacak hiçbir delile ulaşamadığını ancak Che’nin annesinin İspanya’dan Arjantin’e göç etmiş bir ailenin üyesi olduğunu belirtti.

Ariel Şaron hâlâ komada

4 Ocak 2006 tarihinde beyin kanaması geçirerek hastaneye kaldırılan Ariel Şaron'un bir daha bilincini kazanamadığı ve halen bitkisel hayatta oldğu bildiriliyor. Şaron, Lübnan işlediği Sabra ve Şatilla katliamı ve Filistin'deki katliamlarından dolayı dünya genelinde "kasap" olarak anılıyordu.

dunyabulteni.net
 

 



Bu haber 474 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,172 µs