En Sıcak Konular

PKK çocuk hırsızlığına başladı!

6 Ağustos 2007 22:25 tsi
PKK çocuk hırsızlığına başladı! Van'ın Başkale İlçesi'ne bağlı Kızılca Köyü Geçitvermez Mezrası Çolak Mevkii'nde yol kesen PKK'lı teröristlerin kaçırdığı 6'sı çocuk 9 kişinin İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki sorguları ardından savcılığa sevk edildi. İşte kaçırılan çocukların PKK ma

PKK mağarasında 6 gün

 Van'ın Başkale ilçesinde terör örgütü PKK tarafından kaçırılan 4'ü çocuk 9 kişi serbest bırakıldı 


PKK'lılar tarafından, 31 Temmuz'da ilçeye bağlı Kızılca köyü Geçitvermez mezrası, Çolak mevkiisi yakınlarında kaçırılan ve 4'ü çocuk 9 kişi, gece 02.00 sıralarında Albayrak köyündeki evlerine geldi.

Jandarma Komutanlığı ekipleri, 9 kişinin ifadesine başvurdu. Yetkililer, serbest bırakılan kişilerin gerekli ifadelerinin alınmasının ardından, kaçırılma nedeniyle ilgili bilgilere ulaşabileceklerini belirtti. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

PKK'lıların 31 Temmuz'da saat 19.00 sıralarında Başkale ilçesine bağlı Kızılca köyü Geçitvermez mezrası Çolak mevkiisi yakınlarında 8 kişiyi kaçırdığı duyurulmuştu.

Daha sonra Jandarma Komutanlığı'na müracaat eden bir kişinin oğlunun da kaçırılanlar arasında yer aldığını bildirmesi üzerine kaçırılanların sayısının 9 olduğu tespit edilmişti.

Tunceli'de 8 terörist ölü ele geçirildi

Bu arada, Tunceli'de terör örgütüne yönelik 1 Ağustos'ta başlatılan geniş kapsamlı hava destekli operasyonlarda şu ana kadar biri kadın 8 terörist silahlarıyla birlikte ölü ele geçirildi.

Teröristlerden N.Ö.'nün, terör örgütünün bölgedeki sözde üst düzey ikinci adamı olduğu ortaya çıktı.

Operasyonlarda 3 güvenlik görevlisi şehit olmuş, 8'i mayın patlaması sonucu 10 güvenlik görevlisi de yaralanmıştı.

Teröristlerin döşedikleri mayınların patlaması sonucu 1 Ağustos'ta 5, 2 Ağustos'ta 1, 3 Ağustos'ta da 2 güvenlik görevlisi olmak üzere toplam 8 güvenlik görevlisi yaralanmıştı.

İFADE VERDİLER

Kaçırılanlar verdikleri ifadelerinde, televizyon ve radyolarda "PKK çocuk kaçırdı" haberleri üzerine serbest bırakıldıklarını söyledi.

Kaçırıldıktan sonra PKK'lı teröristler tarafından İran'daki kamplara götürülerek bir mağarada 6 gün tutulan 9 kişi, saat 02.00'de kaçırıldıkları noktaya kadar getirildi. Teröristler burada kaçırdıkları kişilerin ailelerine de haber göndererek gelip çocuklarını almalarını istedi. Bu konuda jandarmaya haber verilmesi üzerine sabahın erken saatlerinden itibaren kaçırılan 9 kişi İlçe Jandarma Komutanlığı'na getirilerek sorguya alındı. 9 kişinin sorgusu yaklaşık 6 saat sürdü. Bu sorgu ardından da geniş güvenlik önlemleri altında savcılığa sevk edildi. Endişeli görünen 9 kişi, teröristlerin kendilerini Çolak Mevkii'nde silah zoruyla götürdükten sonra gözlerinin bağlandığını söyledi. Yaklaşık 10 saatlik yürümeden sonra İran'daki kamplarda bulunan bir mağaraya götürüldükten sonra gözlerini açıldığını söyleyen 9 kişi, burada da teröristlerle birlikte televizyon izleyip, radyo dinlediklerini söyledi. Kendilerine ait haberlerin televizyon ve radyolara "PKK çocuk kaçırdı" diye yansıdığını, bunun üzerine üst düzey PKK'lılardan bulundukları kamplara uyarıların geldiğini belirttiler. Bu haberler üzerine kendilerini kaçıran teröristlerin tepki almaktan korkarak hata yaptıklarını düşünmeye başladıklarını söyledi.

Kaçırılanlar, mağarada bulundukları 6 gün içerisinde kendilerine sadece yaşayabilecekleri kadar yiyecek verildiğini ve büyük korku içinde olduklarını söyledi. Kaçırılanlar, PKK'lıların suç olarak da `AKP'ye oy verilmesi ve askeri malzeme taşımanın' gösterildiğini belirtti. PKK'lıların kaçırılan 9 kişinin ailelerden önce 200, daha sonra da 400 bin YTL istediği, köylülerin paranın bir bölümünü topladıkları ancak göndermeden önce yetkilileri durumdan haberdar ettikleri ve yapılan görüşmeler üzerine de paranın gönderilmediği belirtildi.

Bu arada, 6'sı çocuk 9 kişiyi kaçıran terörist gurubun kimliklerinin belirlendiği kaydedildi. PKK'lıların yakalanması için bölgede kapsamlı operasyon başlatılırken, İlçe Jandarma'daki sorgudan sonra savcılığa çıkarılan 9 kişi halen ifade veriyor.

PKK, ÇOCUK HIRSIZLIĞINA BAŞLADI

Başkale Kaymakamı Ali Arslantaş, terör örgütü PKK'nın bebek katilliğinden sonra, çocuk hırsızlığı yapmaya başladığını söyledi. Arslantaş, kaçırma olayından hemen sonra teröristelerin 9 kişiyi İran'ın Kelereş Kampına götürdüklerini belirterek şöyle konuştu:"İran'daki muhataplarımızla yazışmalarda bulunduk ve onlara PKK'nın bizim vatandaşlarımızın İran'da olduklarını bildiğimizi de söyleyerek bunun iyi komşuluk ilişkilerine zarar verdiğini, gereğini yapmalarını istedik. Madyada çıkan haberlerin de serbest bırakılma olayında etkili olduğunu düşünüyoruz. Kaçırılma süresi içerisinde de sürekli ailelerle birlikte çalışmalar yaptık. Ve sürekli irtibat halinde bulunduk. PKK önce 200 daha sonra da 400 bin YTL fidye istediğini de tespit ettik. Köylülerimizin bunu vermediğini de biliyoruz."Belediye Başkanı AKP'li Ejder Yağızer de bu olayları kınadıklarını söyledi. Yağızer, AKP'ye oy verenlerin bu şekilde cezalandırılmalarının çok büyük yanlış olduğunu kaydetti.

vatan



Bu haber 372 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    52,828 µs