En Sıcak Konular

'Biz Kürtlere ne söyleyip, oy isteyeceğiz?'

26 Ağustos 2013 17:44 tsi
'Biz Kürtlere ne söyleyip, oy isteyeceğiz?' CHP Ardahan İl Başkanlığı'nda, Manisa Milletvekili Hasan Ören başkanlığında 6 milletvekilinin katılımı ile düzenlenen toplantıda parti üyesi emekli bankacı Naif Çoban'ın sözleri şaşırttı.

 Türkiye'nin siyasi tablosunu değerlendiren Naif Çoban, "Biz Kürtlere ne söyleyip, oy isteyeceğiz?" diye sordu.
ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİ BİLDİRGESİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından görevlendirilen Manisa Milletvekili Hasan Ören başkanlığındaki 6 milletvekili, Ardahan İl Başkanı İlimdar Senem ve partililer tarafından karşılandı. İl Başkanlığında düzenlenen toplantıda Ören, partisi tarafından hazırlanan 17 maddelik 'Özgürlük ve Demokrasi Bildirgesi'ni okudu.
KÜRTLER’DEN NASIL OY İSTEYECEĞİZ

Burada söz alan parti üyesi evli 3 çocuk babası emekli bankacı 50 yaşındaki Nafi Çoban CHP'nin Doğu ve Güneydoğu'da zayıf olduğunu belirterek şunları söyledi:

"BDP milletvekilleri açık açık 'Kürdistan'ın dört parçasını verin' diyorlar. Bunlarla Kürt sorunu çözülmez. CHP Genel başkanından en aşağıya kadar bizler hepimiz seçime gideceğiz. Ben de bir Kürt vatandaş olarak, yarın Kürtlerden oy isterken, 'ne söyleyip oy isteyeceğiz? Demokratikleşme, Güneydoğu paketlerini açıklıyoruz. Ama paketlerimiz bir işe yaramıyor. BDP 'Kürdistan'ın dört parçasını verin' derken, ne söylüyoruz? Hayır kardeşim diyebiliyor muyuz? Peki diyemiyorsak ne diyoruz? Yani çok net bir tavır ortaya koyamıyoruz. Tabii ki bu 17 madde de lazım. Bunları her zaman konuşuyoruz. Ama bunlarla beraber Doğu ve Güneydoğu'da Kürtlerle ilgili CHP'nin net bir projesi olması gerekir. Bölgede bir milletvekilimiz var. Eskiden Kars'tan CHP 4- 5 milletvekili çıkarıyordu. Kürtlerle iletişimi kaybettik. En çok iletişim isteyen parti biziz ama, en çok iletişimi kaybeden parti de biziz. Ya kendimizi anlatamıyoruz. Ya da elimiz taşın altında değil. Peki ne vereceğiz Kürt kardeşlerimize?"

Bu haber 894 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,588 µs