En Sıcak Konular

Çözüm süreci terör suçu dosyalarını da azalttı

26 Ağustos 2013 12:20 tsi
Yaklaşık 8 aydır devam eden çözüm sürecinde Terörle Mücadele Kanunu'nun 10. maddesiyle görevli cumhuriyet başsavcıvekilliklerinde yeni açılan soruşturma dosyalarının, önceki yıla oranla yüzde 40 azaldığı bildirildi.

AA muhabirinin Adana, Malatya ve Diyarbakır adliyelerinden derlediği bilgilere göre, 8 aydır teröre bağlı ölümlerin yaşanmadığı Türkiye'de 22 ilin terör suçlarına bakan 3 cumhuriyet başsavcıvekilliğinde süreç içinde açılan soruşturma dosyalarında ciddi düşüş yaşandı.
 
Adana, Aksaray, Gaziantep, Hatay, Karaman, Kilis, Mersin, Niğde ve Osmaniye'ye bakan Adana Cuhmuririyet Başsavcıvekilliği'nce geçen yıl Nevruz Bayramı sonrası 30 soruşturma açılırken bu yıl bayramın ardından bir soruşturma açıldı.
 
Malatya, Adıyaman, Elazığ, Kahramanmaraş, Sivas ve Tunceli'ye bakan Malatya Başsavcıvekilliği ile Diyarbakır, Batman, Bingöl, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak'ın bağlı olduğu Diyarbakır Başsavcıvekilliği'nde, çözüm sürecinde açılan soruşturmlaların büyük bölümünü faili muçhul cinayetler oluşturuyor.
 
Adana, Malatya ve Diyarbakır'daki TMK 10. madde ile görevli başsavcıvekilliklerindeki dosya sayısının yaklaşık yüzde 40 azaldığını belirten yetkililer, sürecin olumlu yansımalarının bu alanda da görüldüğünü vurguladı.
 
Adana, Malatya ve Diyarbakır adliyelerinde TMK 10. maddeyle görevli 3 başsavcıvekili ile 20 cumhuriyet savcısı, devam eden 15 binin üzerinde soruşturma dosyasına bakıyor.
 
Reyhanlı ve Cilvegözü'ndeki patlamalar, "JİTEM" dosyaları, Malatya Zirve Yayınevi'ndeki cinayetler, Muhsin Yazıcıoğl ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazası, Madımak olayları, Albay Kazım Çillioğlu'nun ölümü gibi birçok dosyayla ilgili soruşturma da 3 kentin başsavcıvekilliklerince yürütülüyor.
 

Bu haber 580 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,569 µs