En Sıcak Konular

Acarer'den ''açık hat'' uyarısı

26 Ağustos 2013 11:45 tsi
BTK Başkanı Acarer, "Açık hat kullanıcılarına sağlanan süre 1 Ekim'de doluyor. Mobil telefon kullanıcıları, üzerlerine kayıtlı farklı bir hat olup olmadığını kontrol etsin" dedi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "mobil telefon hattını kullanan ile üzerine kayıtlı olan kişilerin farklı olması" diye tanımlanan "açık hat" kullanıcılarına yönelik 1 Ekim 2012'de gerçekleştirilen düzenleme için bir yıllık süre belirlendiğini hatırlattı.
 
Açık hat sorununun 5-6 yıl öncesinden geldiğini anlatan Acarer, başka kişilerin adı kullanılarak onlar adına hatlar açıldığına dikkati çekti.
 
Bu durumun masumane olabileceği gibi art niyetli gerekçelerden de kaynaklanabileceğini dile getiren Acarer, şöyle konuştu:
 
"Neticede çok ciddi bir tüketici mağduriyetleriyle karşılaşılabilmesi söz konusu. Ben sizin hattınızı kullanıyorsam, usulsüz, kanun dışı işlemler yapıyorsam ve bu doğrultuda kanuni olarak da dinleniyorsam buradaki muhatap siz oluyorsunuz, yani hattın sahibi oluyor. Hattın sahibi mağdur duruma düşüyor. Bu nedenle geçen sene yaptığımız düzenlemeyle 1 Ekim 2012'den itibaren bir yılık süre verdik ve dedik ki 'Herkes web sayfamıza girsin, kullanıcı kimliğiyle orada üzerinde kayıtlı ne kadar hat varsa görsün.' Şu ana kadar 2,4 milyon civarında sorgulama yapıldı, 700 binden fazla kişi hattı kendi üzerine aldı ya da kendi üzerine görülen hattı devretti. Süre 1 Ekim 2013'te dolacak. Bu nedenle mobil telefon kullanıcıları, 1 Ekim'e kadar üzerlerine kayıtlı farklı bir hat olup olmadığını kontrol etsin."
 
"Mobil telefon hattını kullanan kişi ile hattın üzerine kayıtlı kişinin farklı olduğu hatlar", açık hat olarak ifade ediliyor.

aa


Bu haber 598 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,083 µs