En Sıcak Konular

Kamer Genç'ten müthiş gaflar!

6 Ağustos 2007 21:00 tsi
TBMM Başkanlığı için aday başvurusu yapan Kamer Genç, uzun süredir siyasetin içerisinde. Renkli bir kişiliğe sahip Genç'in siyaset hayatında önemli gaflara da imza atığını herkes bilir. İşte Genç'in gülümseten gafları:

Kamer Genç Kimdir?

Kamer Genç, partilerde siyaset yapmış olmakla birlikte, ismi Tunceli ile özdeşlemiş ilginç ve renkli bir politikacıdır. 18, 19, 20 21, ve 23. Dönem Tunceli Milletvekili yaptı.

1993'ten 1999'a kadar T.B.M.M. Başkan Vekilliği görevlerinde bulundu.

Aykırı bir karakter yapısına sahip olan Genç, Mehmet Ali Ağca'nın idam dosyası önüne gelince, 'Prensip olarak idama karşıyım' diyerek 'ret' oyu verdi. Paşalar tarafından uyarıldı ama o dinlemedi. 'Ret' diye üç kez ard arda bağırdı.

Gergin geçen günün ardından akşam eve döndüğünde, eşi Sevim Hanım'ın bile, radyoda 'Ağca oylamasında 149 kabule karşılık bir ret oyu çıktı' anonsunu duyunca 'Hangi kafasız ret oyu verdi acaba?' diye sorduğu rivayet edilir.

Kamer Bey biraz kızararak; 'Yahu hanım, ben verdim. Niye kızıyorsun. İnancımın gereğini yaptım.' diye cevap vermiştir.

Genç, bununla da yetinmedi ve 12 Eylül Anayasası'nın tümüne de 'hayır' oyu verdi. Nurettin Ersin Paşa üç kez Konsey'e, Genç'in Danışma Meclisi'nden çıkarılması önerisini götürdü ama gerçekleşmedi.

1983'te çok partili yaşama yeniden dönüşle birlikte Kamer Genç siyaseti sürdürme kararı alarak, Tunceli'den bağımsız milletvekili adayı olmaya karar verdi. Ama Danışma Meclisi'nde kızdırdığı askerler tarafından adaylığı veto edildi.

Üyelikten istifa etti ve soluğu yeni kurulan SODEP'te aldı. Parti Meclisi üyesi oldu. 1987 seçimleri öncesinde liste dışı kalınca, yeniden bağımsız aday olmaya karar verdi.

Ancak, SHP'de yasal zorunluluk nedeni ile ön seçim yapılınca yeniden aday oldu ve birinci sıradan çıktı. Tunceli milletvekili olarak Meclis'e girdi. Turgut Özal'ı boy hedefi olarak belirledi. Ağır eleştirileri nedeniyle sık sık mahkemelik oldular.

1991'de yeniden seçildi. Erdal İnönü-Deniz Baykal çekişmelerinde hep İnönü'nün yanında yeraldı. SHP-CHP birleşmesinden sonra CHP'nin başına gelen Baykal, 1995 seçimlerinde Genç'i aday göstermeme kararı aldı. Genç ya siyaseti bırakacak ya da başka bir partide devam edecekti. Tunceli'ye giderek seçmenine sordu: 'Devam' yanıtını alınca DYP'ye geçmeye karar verdi.

Bu 'U dönüşü'ne şaşıranlara; 'O zaman Tansu Çiller'e fazla tepki yoktu. Tuncelili de bana DYP'yi işaret etti. Benim hâlâ sol geleneğim devam ediyor. DYP kitle partisi. İdeoloji partisi değil ki. Ben bu partinin sosyal demokrat bölümünü teşkil ediyorum. Amacım Tunceli halkına hizmet. Bu nedenle DYP'deyim. Ve DYP'yi içime sindirdim.' dedi.

Meclis Başkanvekilliği dönemlerinde Genç'in yönettiği oturumlar hep olaylı geçti. Hakaretlere, suratına fırlatılan bardaklara, kürsüye yürüyen kızgın vekillere rağmen tarzından hiç ödün vermedi. Hakkında peş peşe açılan davalar nedeniyle mahkeme salonlarını mesken tuttu.

Zamanın Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için 'Ancak ölünce kurtulacağız' dedi ve yine bütün şimşekleri üstüne çekmeyi başardı. Cumhurbaşkanlığına aday olacağını açıklayan ancak daha sonra vazgeçen Genç, "Bu işi Demirel'den daha iyi yaparım" dedi.

TBMM'nde Af Komisyonu'nun 25 Ağustos 1999 tarihli toplantısında ANAP'lı Yaşar Topçu ile DYP'li Kamer Genç'in bol küfürlü bir tartışmaya girişmeleri günlerce kulislerde konuşuldu.

Topçu'nun "Aslında biz affa karşıyız ama DSP ile MHP anlaştı. Koalisyon nezaketi gereği desteklemek zorundayız" sözleri üzerine DYP'li Kamer Genç, ANAP'ı menfaatçilikle suçladı. Genç ile Topçu arasında birbirinin üzerine yürümeye varan şu tartışma geçti:

Genç : Siz menfaatle hareket edersiniz, ben etmem. Haddinizi bilin.
Topçu : Doğru konuş edepsiz herif, burada menfaati için hareket eden bir kişi varsa o da sensin.
Genç : Ben senin cemázi-yel-evvelini (geçmişini) bilirim.
Topçu : Ben adamın ağzına tıkarım lafı. Çık dışarı şerefsiz seni. Çık da hesaplaşalım. Bir şey bilip de söylemeyen şerefsizdir.

Kavganın büyümesini DSP'li Başkan Emin Kara ile Genç'in yakınında oturan DYP'li Sevgi Esen önledi.

Genç'in Büyük Ankara Oteli havuzunun açılışında yaptığı gaf günlerce gazete manşetlerinden inmedi: "Oh be, şu viskinin tadı ne güzel. Viski içince kendimi daha iyi Müslüman hissediyorum."

Aldığı tepkiler üzerine ise sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyleyen Genç, "İçki içince kendimi ruhen maneviyata değer veren, Tanrı'ya daha yakın hisseden anlamında felsefi bir söz söyledim. Müslüman kelimesini kullanmamam gerekirdi" diyerek özür diledi.

Hayal adındaki bir dansöz ile oğlunun Oran Sitesi'ndeki evinden çıkarken gazetecilere yakalanan Kamer Genç, "Cumhurbaşkanlığı seçimlerine burada mı hazırlanıyorsunuz?" şeklindeki soruya, "Yav, oğlumun çiçeklerini sulamaya gelmiştim" diyerek daha sonra esprilere konu olacak bir açıklama yaptı. Aşk dedikodularını reddeden Genç, "Bu bir komplodur" diyerek kendini savundu.

Zübeyde Hanım Şehit Anaları Derneği'nin Ankara Dedeman Oteli'nde düzenlediği iftar yemeğinde, şehit analarının tepkisini alan Genç saldırıya uğradı.

Yüreği yanık analar, "Sen Abdullah Öcalan'ın asılmasını istemiyorsun. Burada ne işin var" diyerek Genç'in üzerine yürüdüler. Korumalar tarafından uzaklaştırılan Genç'i taksi şoförü de almayınca sivil araçla otelden ayrılmak zorunda kaldı.

 

Cafesiyaset.com



Bu haber 2,311 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,439 µs