En Sıcak Konular

Moskova'dan Washington'a uyarı

26 Ağustos 2013 08:35 tsi
Moskova'dan Washington'a uyarı Rusya Dışişleri Bakanlığı, Washington'ı "kimyasal silah" konusunda uyardı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Washington'ı kimyasal silah kullandığı iddia edilen Suriye lideri Beşşar Esed yönetimine karşı atacağı adımlarda eski hatalarını tekrarlamaması konusunda uyardı.
 
Sınır Tanımayan Doktorlar ve Suriye muhalefetinin açıklamalarına göre ülkede Şam'ın doğusunda Çarşamba günü yapılan kimyasal saldırı sonunda en az 300 kişi yaşamını yitirdi. Suriye yönetimi iddiaları yalanlarken, ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, askeri müdahale dahil tüm alternatifler için hazır olduklarını açıkladı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Tüm bu girişimler 10 yıl önce yapılanları hatırlatıyor. ABD, kitle imha silahlarını gerekçe göstererek Birleşmiş Milletleri bypass edip Irak'a operasyon gerçekleştirdi. Sonuçları herkesin malumu" hatırlatması yapıldı.
 
Beşşar Esed rejiminin 21 Ağustos'ta kimyasal silah kullanıldığı yönündeki iddiaların bölgede görev yapan BM uzmanlarını yanlış yönlendirmeyi hedeflediğini belirten Rusya Dışişleri Bakanlığı, "Bir kez daha geçmişte yapılan hataların tekrarlanmaması çağrısı yapıyoruz. Uluslararası hukuku ihlal edecek herhangi bir adıma izin verilmemeli" ifadelerini kullandı.
 
Suriye'de tek taraflı bir girişimin siyasi ve diplomatik çözüm çabalarını anlamsız kılacağı ve tüm Orta Doğu'ya krizin yayılmasına neden olacağı uyarısında bulunan Rusya, Cenevre-2 konferansının hızlandırılması gerektiğine vurgu yaptı.
 
Suriye'de muhalefetin "sponsorluğunu" yapanlara da çağrıda bulunan Rusya Dışişleri Bakanlığı şu ifadelere yer verdi: "Suriye lideri Esed'le görüşmeleri konusunda ikna edilmeli. Suriye rejimine yönelik askeri bir müdahalenin bölge, Arap dünyası ve tüm İslam alemi için nasıl yıkıcı bir sonuçları olacağını, ABD ve Avrupalı ortaklarımız görmeli."

trthaber



Bu haber 716 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,343 µs