En Sıcak Konular

Kabinede Alevi Bakan olacak mı?

6 Ağustos 2007 20:21 tsi
Kabinede Alevi Bakan olacak mı? Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Reha Çamuroğlu'nu partisine davet ederken, kendisine Kültür ve Turizm Bakanlığı görevini vermeyi düşündüğünü söylediği, Çamuroğlu'nun yakın çevresince anlatılıyor. İşte son Bakanlık kulisleri...

Ankara kulislerinde Bakan-Toto

Türkiye Yazarlar Birliği En İyi Yazar ödülü sahibi Yazar Reha Çamuroğlu AK Parti’den milletvekili seçilerek TBMM’ne girdi.

Aslen Alevi olan Reha Çamuroğlu’nun, partinin Alevilere de yakın durduğunu ve önem verdiğini vurgulamak üzere bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından davet edildiği biliniyor.

Erdoğan’ın, Çamuroğlu’nu partisine davet ederken, kendisine Kültür ve Turizm Bakanlığı görevini vermeyi düşündüğünü söylediği, Çamuroğlu’nun yakın çevresince anlatılıyor.

Bu iddialara, AK Parti yöneticilerinden de aksi yönde bir tepki gelmiş değil.

Dolayısıyla, Reha Çamuroğlu’nun yeni kabinede Kültür ve Turizm Bakanlığı koltuğuna oturması kuvvetle ihtimal.

“İkiilebir” adlı romanıyla 2001 Türkiye Yazarlar Birliği En İyi Roman Ödülü kazanan Reha Çamuroğlu, İstanbul’da memur bir anne ve muhasebeci bir babanın oğlu olarak 20 ağustos 1958’de doğdu. İlköğrenimini Ankara’da, ortaöğrenimini İstanbul’da tamamladıktan sonra 1986’da Boğaziçi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nü bitirdi. "Kara", "Efendisiz", "Cem" ve "Nefes" dergilerinde yazı işleri müdürlüğü, ansiklopedilerde tarih yazarlığı yaptı.

Erhan Çam, Osman Konur, Melih Tezgör, Ali Kürek, Kemal Demir, Suat Alaca imzalarını da kullanmış olan Reha Çamuroğlu’nun ilk yazısı 1986’da "Kara" dergisinde yayımlandı. "Cem", "Efendisiz" ve "Defter" dergilerindeki yazılarıyla tanındı.

Öğrencilik yıllarında özellikle Osmanlı İmparatorluğu’nda "merkez-periferi ilişkileri"yle, bu ilişkilerin ve özellikle de merkez-periferi arasındaki gerilimin ekonomik, sosyal, politik yönleri, dayandığı zihinsel yapı farklılıkları ve bunları yeniden üretişi, ilgilendiği başlıca konulardı.

Bu ilgi Çamuroğlu’nu zihniyet tarihi ve özel olarak da "İslam heterodoksisi" üzerinde yoğunlaşmaya yöneltti. 1998’de Açık Radyo’da "Ziggurat" adlı programı hazırlayıp sunan Çamuroğlu uzun yıllar İstanbul’da editörlük yaptı.

cafesiyaset

 



Bu haber 472 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,634 µs