En Sıcak Konular

BM'nin incelemesi bugün başlayacak

26 Ağustos 2013 08:06 tsi
BM'nin incelemesi bugün başlayacak Birleşmiş Milletler (BM) Kimyasal Silah Veri Toplama Misyonu, Şam'da kimyasal silah saldırısı düzenlendiği belirtilen bölgedeki incelemelerine bugün başlayacak.

BM Sözcülüğü'nden yapılan açıklamada, BM Silahsızlanma İşleri Yüksek Temsilcisi Kane'nin, 21 Ağustos'ta Guta bölgesinde kimyasal silah kullanıldığına ilişkin olayla ilgili iddiaların hızlı bir şekilde araştırılması amacıyla 24-25 Ağustos'ta Suriye hükümeti temsilcileriyle bir araya geldiği bildirildi.
 
Açıklamada, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un, Dr. Selström başkanlığında şu anda Şam'da bulunan heyetin ana önceliğinin, 21 Ağustos'taki olayla ilgili gerçekleri saptamak olması gerektiği talimatını verdiği bildirildi. Misyonun  yerinde inceleme yapmak için, 26 Ağustos'ta başlangıç yapmak üzere hazırlandığı kaydedildi.
 
Genel Sekreter Ban'ın, Suriye hükümetine kendisine, bu olayla ilgili yerlerde, düşmanlıkların durdurulması dahil, soruşturma için gerekli işbirliğini teyit ettiği belirtilen sözcülük açıklamasında, Ban'ın hem Kimyasal Silahların Önlenmesi Misyonu ve hem de Dünya Sağlık Örgütüne göstrilen işbirliği ve özveriden dolayı minnettar olduğu belirtildi.
 
Açıklamada ayrıca Ban'ın ilgili tüm taraflara, 'Misyona görevini etkili yapabilmesi için gerekli tüm bilgilerin sağlanması, güvenli bir ortam oluşturulması ve işbirliğinin eşit olarak paylaşılması sorumluluğunu göstermeleri çağrısını yinelediği ifade edildi.

aa

Bu haber 562 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,237 µs