En Sıcak Konular

Topbaş'tan İstanbul'a su müjdesi

6 Ağustos 2007 19:31 tsi
Topbaş'tan İstanbul'a su müjdesi İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, ilk aşamada İstanbul'un yılda 268 milyon metreküplük içme suyu ihtiyacını karşılacağını bildirdiği "Büyük İstanbul İçme ve Kullanma Suyu Projesi" kapsamındaki "Büyük Melen Sistemi"'nin ciddi b

Topbaş, suya yapılması istenen zammın mecliste tartışılacağını belirterek, "Zam İstanbulluları rahatsız etmemeli" diye konuştu.

İBB Başkanı Topbaş, Büyük Melen Sistemi'ni basın mensuplarına tanıttı. İstanbul'un ciddi bir su sıkıntısı çekmemesi için var güçler ile çalıştıklarını belirten Topbaş, Büyük Melen Sistemi ile 20 Ekim'de saatler 16.59'u gösterdiğinde Ömerli Barajı'na 750 bin metreküplük suyun akıtılmaya başlanacağını aktardı. İstanbullular'ın su konusunda tasarrufa gösterdikleri duyarlılığa teşekkür eden Topbaş, "Su sıkıntısı yaşanmadan İstanbullular suya kavuşacak. Vatandaşlar biraz daha gayret etmeli. İstanbul'daki baraj hacmi 1,5 yıllık su ihtiyacını karşılayacak seviyededir. Suya kavuştuktan sonra da tasarrufu elden bırakmamalıyız." şeklinde konuştu.

Topbaş, Büyük Melen Sistemi'nin suyu Ömerli'ye ulaştırdıktan sonra boğaz geçişi için gerekli ihalelerin yapıldığını, boğazdaki mevcut borunun da yeniden yapılandırılacağını açıkladı. Melen sistemi hakkında basında bir takım yanlış bilgilendirmeler olduğunu ve projenin başarısız olacağı yönündeki söylentilerin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Topbaş, "İnsan bildiği konuda konuşmalı. Detaylı bilgileri olmadan yorum yapmamalı." dedi. Başkan Topbaş, projenin dört etaplı olduğunu ve bütün etaplar tamamlandığında İstanbul'un yıllık su ihtiyacından daha fazla su elde edileceğini belirtti.

İstanbul'da suya yapılması tartışılan zam hakkındaki soru üzerine Başkan Topbaş, "Mecliste değerlendireceğiz. Talepler gözönünde bulundurulacak. Zam İstanbulluyu rahatsız etmemeli. Ancak yatırımlara da kaynak sağlanması lazım." karşılığını verdi.

Basın mensuplarına Melen Çayı Parojesinin su toplama havzası ve pompalama istasyonunu gezdiren Topbaş, sistemle toplanan suyun Melen Pompa İstasyonu ile yaklaşık bin 750 metre uzunluğundaki terfi hattı ile 196 metre yüksekliğe çıkarıldığını söyledi. Proje için 2 bin işçi ve 691 iş makinesinin üç vardiya olarak 24 saat çalıştığını sözlerine ekleyen Topbaş, projenin ana merkezi olan Ortaköy ve Kocaeli sakinlerine gösterdikleri anlayıştan dolayı teşekkür etti. Programa Topbaş'ın yanı srıra DSi 14. Bölge Müdürü Cüneyt Gerek de katıldı. Proje tamamlandığında yıllık 268 milyon metreküp, günlük 734 bin 250 metreküplük suyun İstanbul'a kazandırılacağı bildirildi.

 



Bu haber 309 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,233 µs