En Sıcak Konular

Bir gün kala şehit oldu

6 Ağustos 2007 19:13 tsi
Bir gün kala şehit oldu Babası evini bayraklarla donattı. Sokağına da şu sözlerin yazılı olduğu pankartı astı. Diyarbakır'da patlayan kanlı örgüt mayını, Astsubay Mahmut Özdemir'i ailesine kavuşmasına bir gün kala yaşamdan kopardı.

Yarın Ankara Kocatepe camiinde son yolculuğuna uğurlanacak olan şehidin evinde büyük acı var. Şehidin evi babası iki katlı evini baştan aşağı bayraklarla donattı.

Evin bulunduğu caddeye ‘Ey şehit oğlu şehit isteme benden makber, sana ağuşunu açmış duruyor peygamber' yazılı şehit astsubay Özdemir'in de fotoğrafı bulunduğu afiş asıldı.

Şehit babasının oturduğu evin girişine de yine Astsubay Özdemir'in fotoğrafının bulunduğu üzerinde ‘Bir can verir bin diriliriz, biz Peygamberin övdüğü Türk milletiyiz'' yazılı başka bir afiş daha asıldı.

“VATAN SAĞOLSUN''

Oğullarının şehit olduğu haberini alan baba Ferhat Özdemir, “Vatan sağolsun, bu uğurda canımız feda olsun'' derken, anne Ayşe Özdemir ise fenalık geçirdi. Üç çocuklarından en büyüğünü şehit veren baba Ferhat Özdemir, “Vatan sağolsun, acımız büyük. Ancak bizim için önce vatan gelir. Biz büyük bir milletiz. Bu kaleşçe, haince olayları yapanlar mutlaka hesap verecektir'' dedi.

1.5 YAŞINDA KIZI VAR

Şehit astsubay Mahmut Özdemir'in evli ve 1.5 yaşında kız çocuğu babası olduğu öğrenildi. Özdemir'in Balıkesir Ordu Donatım Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Bomba İmha Birliği'nde görevliyken 3 aylık geçici görevle Diyarbakır'a gittiği belirtildi.

Görev süresinin bitimine 1 gün kala şehit düşen Astsubay Mahmut Özdemir'in şehit olmasaydı dün cenazesi yerine uçakla kendisi Ankara'ya gelecekti

 



Bu haber 246 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,550 µs