En Sıcak Konular

O yavruları katledenler insan dahi olamaz

22 Ağustos 2013 18:21 tsi
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Suriye'de yaşananların kimsenin kabul edemeyeceğini belirterek, "O yavruları kimyasal silahları kullanarak katleden zihniyet değil Müslüman, insan dahi olamaz" dedi.



Bakan Egemen Bağış Enbe Orkestrası şefi Behzat Gerçeker'i ofisinde kabul etti. Bağış, görüşme sonrasında basın mensuplarının Suriye ve Mısır'da yaşananlara ilişkin sorularını yanıtladı.

  Suriye'de yaşananların kimsenin kabul edemeyeceği bir insanlık dramı olduğunu söyleyen Bağış, "O yavruları kimyasal silahları kullanarak katleden zihniyet değil Müslüman, insan dahi olamaz. Buna karşı insanlığın ortak feryadının yükselmesi gerekir. Bugün maalesef BM atması gereken adımları atamayacak hantal bir yapı içerisindedir. Artık bütün dünya milletlerinin birleşmiş milletler yerine birleşmiş yürekleri ortaya koyma vakti gelmiştir. Birleşmiş yürekler eğer ortak bir tutum sergileyebilirse Ortadoğu'daki patlamanın bütün dünyayı da götürmesine mani olabilir. Bu yüzden Türkiye'nin ilkeli ve dik duruşu bütün dünya ülkeleri için örnektir" dedi.

  Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği'nin tutumunu da eleştiren Bağış, "Bugün insanlık tarihinin en kapsamlı barış ve demokrasi projesi olan AB'nin Mısır'da yaşanan darbeye darbe diyememesi, BM güvenlik konsey üyesi 5 daimi ülkenin kendi çıkarları çerçevesinde Suriye içerisinden güç devşirme çabaları insanların içine düştüğü durumu ortaya koymaktadır. Türkiye dünyaya doğru mesajları vermek adına, uyandırmak adına önemli görevleri ifa etmektedir. İstanbul'dan hep birlikte sayın Başbakanımızın önderliğinde kolları sıvamamız gerekiyor. Bütün dünyayı uyandırmak gerekiyor. İnsanlığın çıktığı vicdan tatilinden bir an evvel dönemsi, Mısır ve Suriye başta olmak üzere bütün küresel trajedilere son verilmesi için hareket etmesi gerekiyor. Bunun için İstanbul'dan Newyork'a BM Güvenlik Konseyi'ne bir köprü oluşturmamız ve bütün insanlığın o köprüden dünya vicdanını hareket geçirmesini sağlamamız gerekir" diye konuştu.

  Egemen Bağış, Amerika Birleşik Devletleri'nin Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarını kınamasını da değerlendirerek şunları söyledi;

  "Mısır'da ortalama günde birkaç yüz insan öldürülüyor. Suriye'de bebekler kimyasal silahlarla katlediyor. Bu ülkeler demokrasi beşiği olduğu iddiası içinde olan demokrasi münafıkları. Önce bu katliamları durdursunlar, ondan sonra Türkiye dahil olmak üzere diğer ülke liderlerinin söylemleri üzerinde tartışma başlatsınlar. Biz iğneyi kendine batıranların bize çuvaldız batırmalarına müsaade ederiz. Ama iğneyi kendine batıramayanların yorumlarına cevap vermeye gerek duymuyorum. Önce dünyada önceliklerimizi belirleyelim, akan kanı durduralım ondan sonra varsa tartışılacak konu tartışalım. Sayın başbakanımızın açıklaması bir görüntüye dayalıdır. Bu görüntü her internet sitesinden ulaşılabilen bir görüntüdür. Bugüne kadar o yöneticiler dahil kimse bu görüntüleri yalanlamamıştır. Sayın başbakan olan bir gerçeği bir kez daha hatırlatmıştır. Eğer başbakanımızın söylediği video gerçek değil ise onu dillendirsinler. Ama dediğim gibi şu anda dünyanın önceliği beyaz sarayın Suriye'de katledilen yavrular için ne yapacağı, Mısır'da vahşeti nasıl durduracağıdır. Beyaz Saray Türkiye Başbakanı'nın başka bir ülke ile sözlerinin eleştirme yerine önce konumunun gereğini yerine getirmelidir."

Bu haber 624 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,805 µs