En Sıcak Konular

Hükümetten o eleştirilere sert yanıt

22 Ağustos 2013 17:17 tsi
Hükümetten o eleştirilere sert yanıt AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik: NATO'da müttefikimiz olan ABD İsrail adına konuşma hakkını nasıl buluyor. Hayretle karşıladık

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, AK Parti Genel Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti MKYK toplantısının sona erdiğini belirten Çelik, toplantıda öncelikli olarak Suriye ve Mısır'daki gelişmelerin masaya yatırıldığını söyledi. Şam'da Esad yönetimi tarafından bir kimyasal saldırı gerçekleştirildiğini hatırlatan Hüseyin Çelik, "Bu bir insanlık dramıdır, insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur" dedi.

"Halepçe'de Saddam Hüseyin'in yaptığını şimdi Beşar Esad yaptı maalesef" diyen Hüseyin Çelik, Suriye'de yaşananlara sessiz kalanları ve destek verenleri de eleştirdi. Çelik, "Bu vahşet bütün dünyada yankı buldu, BM Güvenlik konseyi acilen ve Suriye gündemiyle toplandı ama maalesef oradan bir sonuç çıkmadı" diyerek, BM'nin sessiz kalmasına da tepki gösterdi.

Türkiye'de Beşar Esad'a sempati duyan siyasilerin de bu olaydan ders çıkarması gerektiğinin altını çizen Hüseyin Çelik, bu siyasilerin ise şuan hedef saptırma gayretinde olduklarını ifade etti.  

"DARBEYE, DARBE DİYEMEYENLERE HÜSNÜ MÜBAREK, MÜBAREK OLSUN"

Hüseyin Çelik, Mısır'da yaşanan gelişmelerle ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Mısır'ın devrik lideri Hüsnü Mübarek'in serbest kalacak olmasını yorumlayan Çelik, "Mısır'daki darbeye darbe diyemeyenlere Hüsnü Mübarek, mübarek olsun. Adalet bir kez daha yara almıştır, silah adalete hükmetmiştir. Ve biz de bir atasözü var, der ki perşembenin gelişi çarşambadan bellidir. biz daha darbe yapılır yapılmaz bu darbenin kimlere yarayacağını, kimleri mağdur ve mazlum hale getireceğini görüyorduk" şeklinde konuştu.

"Biz zalimlerin, biz saldırganların, kimyasal silah kullananların, darbe yapanların safında olmaktansa onların uzağında olmayı her zaman tercih ettik, bundan sonra da tercih ederiz" diyen Çelik, "Diplomaside çok kısa hesaplar yapanlar, borsada çok kısa vadeli hesap yapıp tepe taklak gidenler gibi olur" dedi. AK Parti'nin macerasever bir dış politika gütmediğini ifade eden Çelik, "Biz öyle gaza gelerek öyle Suriye'ye falan girecek değiliz" diye konuştu.  

SON ANKETE GÖRE AK PARTİ'NİN OY ORANI YÜZDE 51,4

Hüseyin Çelik, açıklamasının bir bölümünde ise Denge Şirketi tarafından 5-19 Ağustos tarihleri arasında yapılan kamuoyu araştırmasının sonuçlarını da paylaştı. Çelik, yapılan araştırmada "Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" şeklindeki soruya vatandaşların yüzde 51,4'ünün AK Parti cevabını verdiğini söyledi. Bu araştırmaya göre CHP'nin oy oranının yüzde 24,9 olduğunu kaydeden Çelik, MHP'nin ise ankete göre yüzde 13,1 oranında oya sahip olduğunu söyledi. BDP'nin de yüzde 7 oranında oy oranı olduğunu ifade eden Çelik, bu sonuçlara göre Türkiye cephesinde fazla bir değişiklik olmadığını söyledi.

Bu haber 852 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,473 µs