En Sıcak Konular

Rusya’dan Suriye ve Mısır açıklaması

22 Ağustos 2013 16:01 tsi
Rusya’dan Suriye ve Mısır açıklaması Rusya Dışişleri Bakanlığı: "Suriye hükümeti mümkün olduğunca daha fazla BM denetçileri ile işbirliği yapmaya hazır. İddiaların bağımsız BM denetçileri tarafından araştırılmasını destekliyoruz."

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandr Lukaşeviç, Suriye hükümetinin kimyasal silah kullandığı yönündeki iddiaların BM denetçilerinin çalışmaları sonunda açığa kavuşacağını söyledi. Mısır’da yeni yönetimle diyalog halinde olduklarını ifade eden Lukaşeviç, bölgede tatil yapan Rus vatandaşlarının tahliyesinin de gündemlerinde olmadığını belirtti.

Suriye’de bulunan denetçilerin çalışmalarının Suriye krizinin siyasi olarak çözümüne katkı sağlamasını umduklarını ifade eden Lukaşeviç, “Suriye hükümeti mümkün olduğunca daha fazla BM denetçileri ile işbirliği yapmaya hazır. Onlara her türlü lojistik desteği sağlıyor… İddiaların bağımsız BM denetçileri tarafından araştırılmasını destekliyoruz.” dedi. Lukaşeviç tarafların gerekli görmesi durumunda denetçiler için belirlenen 14 günlük sürenin uzatılabileceğine de değindi.

Lukaşeviç dün yaptığı değerlendirmede de hükümetin Şam yakınında kimyasal silah kullanarak 1300 kişinin ölümüne neden olduğu yönündeki haberleri de planlı provokasyon olarak nitelemişti. Rus yetkiliye göre BM denetçilerinin bölgede olduğu bir zamanda yapılan haberler bir yerden yönlendirilmiş olduğu izlenimi veriyor.

Suriye’de bulunan yabancı militanların sayısının 2000’li yılların ortalarında Irak’ta bulunanlara ulaştığını savunan Lukaşeviç, “El-Kaide ile irtibatlı terör ve aşırılıkçı grupların hareketliliği alarm veriyor. Maalesef, bu terör faaliyetleri üst düzeyde destekleniyor.” suçlamasında bulundu.

Mısır’da yaşanan darbenin ardından yaşanan gelişmeleri değerlendiren Lukaşeviç, Moskova’nın Kahire ile iletişimi kesmediğini hatırlattı. Rus diplomat, “Mısırlı partnerlerimizle düzenli diyalogu sürdürüyoruz.” Dedi ve iki ülke dışişleri bakanlarının geçen hafta yaptıkları telefon görüşmesini hatırlattı.

Rus turistlerin Mısır’a gitmemeleri yönündeki tavsiyelerinin yürürlükte olduğuna değinen Lukaşeviç, bölgeden tahliye operasyonunun da planlanmadığını aktardı.

Bu haber 705 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,117 µs