En Sıcak Konular

Bakan Şahin: İman ederek söylüyorum ki...

22 Ağustos 2013 11:33 tsi
Suriye'deki katliamı değerlendiren ve konuşmasında zorlanan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "İman ederek söylüyorum ki masumiyet büyük bir zaferdir ve kötülük kaybedecektir" dedi. Şahin, sabah gazetelere titreyerek baktığını söyledi.

Suriye'de insanlık dramının yaşandığını ifade eden Bakan Şahin, "Biz bir kadın ölmesin diye mücadele ederken dibimizde insanlık dramı yaşanıyor" dedi.

Şahin, "Sabah gazeteyi elime aldığımda elim ayağım titredi ve ağlasan, bağırsan, sussan, sessiz kalsan hiçbir duygunun, hiçbir anlamının kalmadığı fotoğraflardı. Dolayısıyla Esma bizim kardeşimiz. Oradaki çocuklar bizim çocuklarımız. Kim müslüman? Herkes kendi müslümanlığını ve değerlerini teraziye koymalı" dedi.

İNSANLIK YENİDEN SINIFTA KALIYOR

Hem Türkiye'de hem de dünyada mücadele ettiklerin söyleyen Bakan Şahin, "Kadına yönelik şiddetle ilgili toplumsal bir seferberlik düzenliyoruz. Şiddede sıfır tolerans diyoruz. Çocuğa, engelliye, yaşlıya ve insanlığa 76 milyon insanımızın şiddetsiz bir şekilde yaşaması için var gücümüzle çalışıyoruz. Hukuki düzenlemeler yapıyoruz. Zihinsel dönüşümlerle uğraşıyoruz. Farkındalığı arttırmaya çalışıyoruz. Ama dünyanın küreselleşmenin, insanlığın, teknolojinin, modernleşmenin en üst düzeyde yaşandığı yüzyılda, geçmişe baktığınızda Halepçe'de, Hiroşima'da insanlığın sınıfta kaldığını görüyoruz. Dibimizde bugün bizden 200 kilometre ilerde bir insanlık dramı yaşanıyor ve insanlık yeniden sınıfta kalıyor. O zaman ne doğru ne yanlış? Ne için mücadele ediyoruz. Biz yılda 200 kadın ölüyor diye bu kadar seferberlik yapıp tek kadın ölmesin diye bu mücadeleyi gösteriyoruz. Bizim duruşumuz budur" diye konuştu.

İMAN EDEREK SÖYLÜYORUM Kİ...

"Dünya halklarının vicdanı olmaya devam edeceğiz" diyen Şahin, "Biz Türkiye'de herkesin hakkını koruyoruz ve şiddete maruz kalmadan onların yaşam haklarını koruyoruz. Aynı zamanda nerde masum, nerde mazlum varsa onun hakkını koruyoruz. İman ederek söylüyorum ki masumiyet büyük bir zaferdir ve kötülük kaybedecektir. O yüzden biz bu mücadelemizi hem kendi ülkemizde hem de bütün dünyada devam edeceğiz. Dünya devlerinin rahatsız olduğu politikamızda, dünya halklarının vicdanı olmaya devam edeceğiz" dedi.

haber7

Bu haber 578 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,553 µs