En Sıcak Konular

FED toplantı notları açıklandı

21 Ağustos 2013 23:17 tsi
Amerikan Merkez Bankası FED'in 30-301 Temmuz tarihleri arasında yaptığı açık piyasa komitesi toplantı tutanakları kamuoyuyla paylaşıldı.

Amerikan Merkez Bankası FED'in 30-301 Temmuz tarihleri arasında yaptığı açık piyasa komitesi toplantı tutanakları kamuoyuyla paylaşıldı. FED’in tutanaklarında, programın ne zaman sonlandırılacağına dair net  bir açıklama çıkmadı.
 
FED'in uzun zamandır sürdürdüğü aylık 85 milyar dolarlık varlık alımı programını ne zaman sonlandıracağı konusunda piyasalar bir işaret bekliyordu. Ancak bugün paylaşılan tutanaklarda, alımların tam olarak ne zaman azaltılmaya başlanacağı yönünde bir işaret çıkmadı. Ekonominin düzelmeye doğru gitmesi durumunda FED’in yıl sonu itibarıyla tahvil alımlarında indirime gitmeye başlaması bekleniyor.
 
Piyasalar açıklamadan olumsuz etkilendi
 
Wall Street'te yatırımcılar ve piyasalar, Amerikan Merkez Bankası FED'in parasal  genişleme programında sonucun ne olacağını anlayabilmek için toplantı  tutanaklarını ilgiyle takip ederken, tutanakların paylaşılmasının ardından piyasalarda düşüşün devam ettiği gözlendi.
 
Sabah itibarıyla güne düşüşle başlayan Down Jones S&P 500 ve Nasdaq hisseleri FED tutanaklarının açıklanmasının ardından değer kaybetmeye devam ediyor. Öğleden sonra yapılan açıklamaların ardından S&P 500 endeksi 8 puanlık düşüşle 1644 puana gerilerken, Nasdaq endeksi ile 12 puanlık düşün ardından 3600 rakamını gördü.
 
Yıl sonunda FED alımlarında azaltma politikasının hayata geçirilmesi halinde, ekonomik veriler de göz önünde bulundurularak alımların 2014 ortasından itibaren tamamen sonlandırılması uzmanlar tarafından öngörülüyor.
 
Açıklamalarda net bir tarih belli edilmezken, uzmanlar, tutanaklardan yola çıkarak, FED üyelerinin tahvil alım programının ne zaman başlatılacağı konusunda farklı görüşlere sahip olduğu düşüncesini taşıyor. FED üyelerinin tarih konusunda kararsız kalmasında en büyük etkenler arasında, ekonomik verilerin karmaşıklığı da gösteriliyor.
 
Amerika'daki ekonomik çevrelerin çeşitli platformlarda dile getirdiği yorumlara göre, mevcut ekonomik göstergeler neticesinde yine FED üyelerinin farklı görüşlere ulaştığı ve veriler ışığında, yıl başına nazaran, Amerikan ekonomisi hakkında daha kötümser düşündüğü belirtiliyor.

aa


Bu haber 613 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,456 µs