En Sıcak Konular

Almanya'da mültecilere ırkçı saldırı

21 Ağustos 2013 21:53 tsi
Afganistan, Suriye ve Sırbistan'dan Almanya'ya gelen 42 mülteci, aşırı sağcılar ve onlara karşı olanların protestoları arasında Berlin'e yerleşti.

Mültecilerin Hellersdorf'taki bir yurda yerleştirilmesi esnasında 40 kadar aşırı sağ parti sempatizanından bazıları Hitler selamı verdi ve mültecilerin Almanya'ya getirilişini protesto etti. Polis, Hitler selamı veren aşırı sağcılar hakkında soruşturma açtı.

Öte yandan mültecilere karşı olan Pro-Deutschland gibi aşırı sağcı eğilimli grupların mensupları, 600 kişiden fazla vatandaş tarafından protesto edildi. Polis bazı aşırılık yapan protestocuları kısa süreliğine gözaltına aldı. Mülteci yurdunun önünde aşırı sağcı gruplarla karşıt göstericiler arasında olay yaşandı. Dört polisin yaralandığı olayda 25 kişi gözaltına alındı. Berlin'e 200 kadar mültecinin daha geleceği açıklandı.

Berlin'in Hellersdorf semtinde açılan mülteci yurdu önündeki gelişmeler 24 Ağustos 1992'de yaşanan Rostock-Lichtenhagen'deki olayları hatırlattı. Rostock'da bir mülteci kampı Almanlar tarafından basılıp ateşe verilmişti. Yüzlerce aşırı sağcının hazır bulunduğu grubun eylemi 3 bin kişi tarafından da alkışlanmıştı.

Federal Hükümetin Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer, mültecilere karşı aşırı sağcı slogan atanları ağır bir şekilde eleştirdi. Böhmer, "Bu şekilde böyle bir hava oluşturmak, insanlık dışıdır ve kabul edilemez. Herkes bilmeli ki, ülkemizde yabancı düşmanlığına, ırkçılığa ve şiddete yer yoktur. İnsanların büyük çoğunluğu, köküne bağımsız olarak tüm insanların ülkemizde birlikte yaşamasından yanadır." açıklamasında bulundu.

Berlin'in Uyum Sorumlusu Monika Lücke ise mülteci yurtlarının önünde gösteri yapılmasının yasaklanmasını talep etti.

cihan

Bu haber 638 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,834 µs