En Sıcak Konular

AK Parti'den yurt dışı açılımı

21 Ağustos 2013 11:28 tsi
AK Parti'den yurt dışı açılımı
AK Parti, aralarında Brüksel, Berlin, Londra ve New York gibi merkezlerin de bulunduğu Amerika, Avrupa, Asya, Uzakdoğu ve Afrika'daki stratejik konumu olan bölgelerde temsilcilik açmak için çalışma başlattı.

AK Parti Dış İlişkiler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, partilerinin kurulduğu günden bu yana dünyanın değişik yerlerinde önemli merkezlerde, ülkelerde ve uluslararası örgütlerin nezdinde temsilcilik açmasının öngörüldüğünü belirterek, şimdi bunu fiiliyata geçireceklerini söyledi.

İlk büronun Brüksel'de açılacağını bildiren Çavuşoğlu, "Çalışmalara Avrupa Birliği Bakanı Sayın Egemen Bağış ile birlikte Brüksel'de ofis için bazı yerlerde inceleme yapacağız. Daha sonra temsilciliğimizi açacağız" dedi. Brüksel'de büro açılmasının önemli olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, "Birincisi Avrupa'nın başkenti, ikincisi Avrupa Birliğine veya Avrupa değerlerine verdiğimiz önem, üçüncüsü ise Türkiye ile ilgili objektif bilgilerin birinci elden yine oradan aktarılması gibi çok önemli rolü olacak" diye konuştu.

"Ne kadar yurt dışında mevcut yeriniz varsa o kadar etkinliğiniz var"

Çavuşoğlu, Brüksel'den sonre New York, Berlin ve Londra'da büro açacaklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Tabii sadece Avrupa ve Amerika'da değil Asya, Uzakdoğu ve Afrika'da stratejik konumu olan ülkelerde de temsilcilikler açacağız. Bunu yaparken hem o ülkelerin siyaseten önemi, diplomasideki önemi hem de vatandaşlarımızın ağırlıklı olarak yaşadıkları ülke ve şehirleri tercih ediyoruz. Hem partimizin oralarda etkinliği artsın hem de yurt dışında olan vatandaşlarımız, soydaşlarımız ve akraba toplululuklarımızla diyaloğumuzu en iyi şekilde geliştirelim istiyoruz. Ne kadar yurt dışında mevcut yeriniz varsa o kadar etkinliğiniz var demektir. Sizi insanlar birinci elden de tanıma imkanı bulsun."

Parti ve Türkiye ile ilgili imaj, yapılan işlerin iyi anlatılması açısından, partilerinin dış temsilcilerinin rolünün etkili olacağını vurgulayan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Son zamanlarda uluslararası alanda Türkiye ile ilgili çok olumsuz şeyler var. Çünkü ülkeyi şikayet etmeler, Gezi olaylarını bahane ederek ülkeyle ilgili sanki çok geriye gitme var gibi değişik yorumlar var.  Bu temsilciliklerimiz sadece partimizi değil ülkemizin de en iyi şekilde tanıtılması için önemli rol üstlenecek. Ama tek amacı bu değil. Zaten partiyi kurarken biz bunu hedeflemiştik. Ama bundan sonra uluslararası arenada daha etkin olmak için bir taraftan Dışişleri Bakanlığımız, devletimizin temsilciliklerinin yanı sıra bu sürece katkı sağlamak üzere partimizin temsilciliklerini  önemli merkezlerde açmış olacağız."



Bu haber 692 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,768 µs