En Sıcak Konular

Kuraklık avcıları da vurdu

6 Ağustos 2007 16:07 tsi
Kuraklığın yaban hayatını da etkileyeceği düşüncesiyle Türkiye genelindeki av günleri üç günle sınırlı tutuldu.

Küresel ısınma nedeniyle Türkiyedeki sulak alanların ve su kaynaklarının kuruması nedeniyle 2007-2008 yılı avlanma günleri üç günle sınırlandırıldı. 2007-2008 yılı avlanma döneminin avcılığı düzenleyen kararlarını almak için toplanan Merkez Av Komisyonu avına izin verilecek av hayvanlarının avlanma günlerini üç günle sınırlı tuttu. Sınırlamanın gerekçeleri arasında ülke genelinde bu sene etkili olan kuraklık ve bu kuraklık neticesinde sulak alanların ve su kaynaklarının tükenmesi etkili oldu.

Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada 2007-2008 yılı avlanma günleri için toplanan Merkez Av Komisyonu'nun avlanma günlerini üç günle sınırlı tuttuğu, bu günlerin ise çarşamba, cumartesi, pazar ve resmi tatil günleri olarak tespit edildiği bildirildi. Açıklamada 81 ilin il komisyonlarının tümünün aynı önerileri doğrultusunda avlanma günlerinin üç gün olarak tespit edildiği, bölgesel avcı üyelerin avlanma günlerinin haftada yedi gün olması taleplerinin ise ülke genelindeki kuraklık nedeniyle reddedildiği ifade edildi.

Ayrıca açıklamada bazı gazetelerde yer alan "Doğa Korumacı Türk Avcılardan Duyuru ve Kınama" başlıklı ilanda toplantının yasal olmadığı iddialarının asılsız ve mesnetsiz olduğu, doğa korumacı yasalara ve kararlara uyan avcı camiasını yanıltıcı iddialardan ibaret olduğu dile getirildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "Ülkemizde yasalara ve kurallara uyan yasal avcı sayısı ilanda belirtildiği gibi 450 bin avcı değil, 56 bindir. İlanda belirtilen ve küresel ısınma nedeniyle sulak alanların kuruduğu özellikle su kuşlarının barınma ve beslenme alanlarının yok olduğu bir dönemde su kuşlarının avlanma gününün üç gün olarak belirlenmesine gösterilen tepkinin kamuoyunda avlanma gününün haftada yedi güne çıkarılmasını isteyen, bilimsellikten ve ülkenin gerçeklerinden uzak, kural tanımayan, yasa dışı avcıların talebi ve tepkisi olarak algılanacaktır. Ne tesadüftür ki ilanın yayınlandığı bir gazetede sözde 'Doğa Korumacı Türk Avcılarından Duyuru ve Kınama' başlığı ile avlanma günlerinin azalmasına tepki gösteren komisyon üyesi avcıların duyurusu yer alırken, aynı gazetede küresel ısınmanın etkilerinden susuzluğun yaban hayatını da tehdit etmeye başladığı, bakanlığın avlanmayı tamamen yasaklaması ve avcıların bu av dönemi silahı bırakmaları gerektiği uyarılarını içeren yazılar yer almaktadır."
 
Zaman



Bu haber 281 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,404 µs