En Sıcak Konular

Barut deposunda patlama

21 Ağustos 2013 08:04 tsi
Barut deposunda patlama Kırıkkale'nin Hasandede beldesinde Makine Kimya Endüstri Kurumuna ait barut deposunda patlama meydana geldi. Patlama sonrasında ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı.

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Hasandede beldesinde Makine Kimya Endüstri'ne (MKE) ait barit deposunda meydana gelen patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada, patlamanın ardından çıkan yangının rüzgarın da etkisiyle hemen yakındaki ormanda geniş bir alana yayıldığını söyledi.
 
Patlama ve çıkan yangın sonrasında ölü ve yaralı olmadığını, bu durumun sevindirici olduğunu belirten Kolat, şöyle devam etti:
 
"Bu bölgede eski de denilebilecek çok fazla da kullanılmayan barut depoları vardı. Patlama muhtemelen oradaki kalıntılar nedeniyle meydana gelmiş olabilir. Çok net de bilgi sahibi değiliz."
 
Yangın nedeniyle 50-60 hektarlık bir alanın etkilendiğini ifade eden Kolat, soğutma çalışmalarının sürdüğünü dile getirdi.
 
Yangın kontrol altında
 
Kırıkkale'ye 25 kilometre mesafede bulunan barut deposundaki  patlamanın ardından ormanlık alanda çıkan yangına, Kırıkkale ve ilçe belediye itfaye ekiplerinin yanı sıra, MKE ve Ankara Büyükşehri Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale etti.
 
Yangının, itfaiye ekiplerinin çalışmaları sonucu kontrol altına alındı.
 
Bu arada TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal, patlama sonrasında bölgede incelemelerde bulundu.
 
Patlamada can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu ifade eden Köksal, daha sonra Hasandede beldesinde oluşturulan kriz merkezinde toplantıya katıldı.
 
Patlamanın meydana geldiği bölgede Orman Bölge Müdürlüğüne ait iş makineleri, itfaiye, Ulusal Medikal Kurtarma ekipleri ve çok sayıda polis ve jandarma görev yaptı.
 
Karayolları 6. Bölge Müdürü Aydın Doğan, tedbir amaçlı bir süreliğine kapatılan Kırşehir-Kırıkkale ve Kırıkkale-Ankara karayollarının tamamen ulaşıma açıldığını söyledi.
 
Soğutma çalışmaları tamamlandı
 
Patlamanın ardından yangın çıkan ormanlık alanda soğutma çalışmaları da tamamlandı.
 
Hasandede beldesindeki ormanlık alandaki yangına MKEK ekiplerinin yanı sıra Kırıkkale, Kırşehir, Ankara'dan gelen itfaiye ve orman bölge müdürlüğü ekipleri müdahale etti. Gece saatlerinde kontrol altına alınan yangında soğutma çalışmaları sabah erken saatlere kadar sürdü.
 
Orman Genel Müdürlüğüne ait 2 uçak ve bir helikopter de soğutma çalışmalarına katıldı. 50-60 hektarlık ormanlık alanın zarar gördüğü yangın sırasında dumandan etkilenen ve fenalık geçiren 1'i kadın 4 kişi kaldırıldığı Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesinden taburcu edildi. 
 
MKEK'e ait barut depolarının olduğu alanda çok sayıda itfaiye aracı tedbir amaçlı bekletilirken, yetkililerin patlamanın meydana geldiği depoda incelemeleri sürüyor.

aa


Bu haber 680 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,319 µs