En Sıcak Konular

‘Kurban olurum sana, ağlamayacağım’

6 Ağustos 2007 15:02 tsi
DİYARBAKIR'da teröristlerin yola döşediği mayının uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu şehit düşen bomba uzmanı 30 yaşındaki Piyade Astsubay, Abdullah Şaştım için Kayseri'de cenaze töreni düzenlendi.

Eşinin tabutuna kapanan hemşire Dilek Şaştım, teröristleri sevindirmemek için ağlamayacağını belirterek, “Kurban olurum sana. Söz verdim ağlamayacağım” dedi. Dilek Şaştım, eşinin fotoğrafını elleriyle okşadıktan sonra öptü. Şehit annesi Hatice Şaştım ise, göğsüne Türk bayrağı asıp, tabuta dokunararak yürüyüp, oğlunun son yolculuğuna eşlik etti.
Diyarbakır'ın Dicle ilçesi Balaban Köyü yakınlarında ihbar üzerine arazi arama tarama operasyonuna çıktıktan sonra teröristlerin yola döşenen mayını uzaktan kumanda ile patlatması sonucu şehit olan Abdullah Şaştım'ın cenazesi Hunat Camii'ne getirildi. Şehit astsubayın cenaze namazını Kayseri Müftüsü Şaban İşlek kıldırdı. İslam dininde şehitlere ölü denilemeyeceğini ve onların doğrudan cennete gideceklerinin müjdelendiğini belirten Müftü İşlek, “Bu, son şehidimiz olsun. Ateş düştüğü yeri yakıyor” dedi.

İşçi emeklisi, 4'ü erkek 7 çocuk babası Hasan ile Hatice Şaştım çiftinin 3'üncü çocuğu olan Piyade Astsubay Abdullah Şaştım'ın cenazesi Asker Hastanesi'nden alınıp, Melikgazi İlçesi Keykubat Mahallesi Harb-İş Siteleri Aydın Apartmanı'ndaki babasının oturduğu evin önünden geçirilmesi ve camiye getirilmesi ve getirilmesinden sonra 3 kişi bayıldı. Şehit ailesinin evinin önüne, taziyeye gelenler için askerler tarafından çadır kuruldu. Asıl görev yeri Malatya olmasına rağmen geçici görevle Diyarbakır'a giden şehitin hemşire eşi Dilek de, cenaze namazı için tarihi Hunat Camii'ne getirilerek, musalla taşına konulan eşinin tabutuna sarılırken, “Kurban olurum sana” diye feryat ederken, “Söz verdim ağlamayacağım” dedi. Dilek Şaştım, eşinin tabununun başındaki fotoğrafını elleriyle okşadıktan sonra öptü. Gelinlerinin ardından baba Hasan ile anne Hatice, sırayla tabut başına gelip Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak, gözyaşı döktü. Anne Hatice’nin, “Kara Abdullahım' sana doyamadım. Bizi bırakıp nereye gidiyorsun?” diye ağlaması, yürekleri sızlattı. Şehit Astsubay üstçavuş Abdullah Şaştım'ın yakınları da, “Ya sende gitme, ya bizi de götür, Hani 10 Ağustos'da izine gelecektin, ne oldu. Kuzum sen kalkta biz yatalım” diye bağırdılar.

Kayseri Vali Vekili İbrahim Yurdakul, Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Erten, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, 12'nci Hava Ulaştırma Üs Komutanı Tugeneral Hüseyin Belpınar ve il protokolünde yer alan sivil ve askeri yetkililerin yanı sıra önceki gün TBMM'de yemin eden Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, kırık sağ ayağı nedeniyle koltuk değnekleriyle cenaze törenine katıldı. TÖrene yaklaşık 2 bin 500 kişi katıldı.

AKP Kayseri milletvekili Ahmet Öksüzkaya da cenaze namazına, hem de askeri törene katılanlar arasında bulundu. Cenaze namazından sonra askerlerin omuzlarına alınarak, top arabasına yerleştirilen cenazeninin geçişi sırasında büyük bir Türk bayrağı açan ve ‘Bozkurt' işareti yapan bir grup tekbir getirdikten sonra ‘Gönüllü askeriz, silah isteriz', ‘Şehite uzanan eller kırılsın', ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları attı. Bu sırada törene katılanlar da ‘Kahrolsun PKK' diye bağırdı.

Şehitin eşi Dilek Şaştım ve “Bırakın da biraz daha koklayayım” diyerek anne Hatice, top arabasının Şehitliğe gidişi sırasında ellerini tabutun üzerine koyarak yürüdüler. Şehitin naaşı Garnizon Komutanlığı şehitliğinde toprağa verildi. Tabut üzerindeki Türk bayrağı ise baba Hasan'a teslim edildi.

Hürriyet



Bu haber 381 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    14,117 µs