En Sıcak Konular

Aygün'den itiraf: Pazarlık yaptık

6 Ağustos 2007 13:53 tsi
Aygün'den itiraf: Pazarlık yaptık Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, DYP ve ANAVATAN'ın birleşme çalışmaları sürecinde ''DYP'ye, Erkan Mumcu'nun önerisi diye kendi listesini verdiğine'' ilişkin iddiaları yalanladı. Aygün, ''Bu iddiaların tamamı yalan, yanlış ve yanlı

Aygün, ATO'nun ev sahipliğinde Ankara'da ilk kez gerçekleştirilecek 1. Kum Heykel Festivali'nin tanıtım toplantısında gazetecilerin iç siyasetle ilgili sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin DYP, ANAVATAN birleşmesi sırasında DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'a, Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'nun listesi diye kendi listesini verdiğine ilişkin iddialar bulunduğunu anımsatması üzerine Aygün, iki partinin birleşme sürecinin 2 Mart tarihinde başladığını söyledi.

Bu konuyu önce Mumcu ile bir yemekte görüştüğünü, ardından 4 Mart tarihinde Mehmet Ağar ile bir araya geldiğini belirten Aygün, iki partinin birleşmesini en çok isteyenlerden birinin kendisi olduğunu söyledi.

Bu konuyla ilgili haberdeki iddiaları ''yalan, yanlış ve yanlı'' olarak nitelendiren Aygün, ''Böyle bir şey yoktur'' dedi. DP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın ''ölmediğini, hayatta olduğunu'' belirten Aygün, olanların Ağar ile Anavatan Partisi Genel Başkanı Mumcu'ya sorulabileceğini kaydetti. Aygün, şunları söyledi:

''Doğru biz onlarla pazarlık yaptık. Sadece ve sadece iller bazında biz pazarlıkları yaptık. (Cebinden üzerinde pazarlık yapılan listeyi çıkarıp göstererek) Bu da o günkü kağıt. Hala cebimde duruyor. Bu kağıt, bu pazarlığın kağıdıdır. (Üç sütunlu liste üzerindeki bir sütunu göstererek) bu taraftaki sıralar Sayın Mahmut Nedim Bilgiç ve Sayın Mehmet Ağar'ın, Erkan Mumcu'yla görüşmesini yansıtıyor. Örneğin, işte Sakarya'dan bir kişi, (2. sırayı ver), Kırıkkale'den bir kişi (2. sırayı ver) gibi önerilerdir.

Bu listeyi Sayın Mehmet Ağar'dan aldım, daha sonra Erkan Mumcu ile yaptığım görüşmede, Mumcu, birtakım düzeltmeler yaptı (2 olmasın da, 1 olsun). İşte, (3., 4. sıra olmasın da 2., 3. sıra olsun) gibi düzeltmeler yaptı. (Listeyi göstererek) Şunlar Sayın Erkan Mumcu'nun yaptığı düzeltmelerdir. Daha sonra Mehmet Ağar'a gittim. Ağar da (tamam) diyerek bunları okeylemiştir. Saat 01.00'de bu kağıdın fotokopisini onlara teslim ettim, sonra oradan ayrıldım. Bakın, burada korsan liste falan yok, burada isim yok. Kağıdın üzerindeki okeyler, işaretlemeler parti yetkililerine aittir. Çok daha isterlerse yollarız kriminal laboratuvarına, oradan kimin bu işi yaptığı çıkar. O yüzden, keşke bu haber yapılmadan önce bize sorulsaydı, bize danışılsaydı. (Bu işin doğrusu nedir?) onlara o zaman göstermiş olsaydık. Olay bundan ibarettir. Korsan liste falan yoktur. Böyle bir şey olması mümkün değil.''

-''SAMİMİYETSİZLİK, İNANÇSIZLIK İŞİ BU HALE GETİRDİ''-

İki genel başkanın kendi aralarında çeşitli pazarlıklar yaptıklarını, elindeki listenin pazarlıklar sonunda son şekli verilen liste olduğunu, her iki liderin de bu listeyi kabul ettiklerini anlatan Aygün, listeye ilişkin idari işlemler parti görevlileri tarafından yapılacağı için bu aşamadan sonra kendisinin görevini tamamladığını aktardı. Aygün, ''Cuma sabahı baktım, ortalık allak bullak olmuş. Niçin, niye böyle oldu? Tabii bilemiyorum. O gece neler yaşandı? Siz görüyorsunuz neler yaşandığını. Samimiyetsizlik, bir de inançsızlık işi bu hale getirdi'' diye konuştu.

Yaşanan olumsuz gelişmeler ve her iki liderin telefonlarına yanıt vermemesi üzerine 8 Haziran günü istifa ettiğini belirten Aygün, kendisinden sonra diğer istifaların geldiğini ve aynı gün akşamı Erkan Mumcu'nun ''çekildiğini'' açıkladığını söyledi.

Aygün, bir gazetecinin, DP Genel Başkanlığı adaylığı konusunda isminin geçtiğini hatırlatması üzerine, kendisinin şimdiye kadar ''DP Genel Başkanlığı'na adayım'' diye bir açıklamasının olmadığını sadece bu konunun yazılıp çizildiğini söyledi.

Görevinin başında olduğunu, adaylık konusunda birçok ismin telaffuz edildiğini, bu arada kendisinin de isminin geçtiğini belirten Aygün, bunun ''mutluluk verici bir şey olduğunu, ama herhangi çalışması, çabası mücadelesi olmadığını'' ifade etti.

Aday olması konusunda, il başkanları, ilçe başkanları, partinin kurmaylarının sık sık aradıklarını kaydeden Aygün, ''Ama şu anda bir karar vermiş değilim'' dedi.

''Bir şekilde, belki aday olunabileceğini'' ifade eden Aygün, partinin kavgaya, çekişmeye, ''sen kalk ben oturayım, koltuk kavgası yapmaya tahammülü olmadığını'' söyledi.

Partinin yüzde 30'lardan yüzde 10'lara, yüzde 10'lardan yüzde 5'lere düştüğünü, böyle devam ederse yüzde 1'lere gerileyeceğini ifade eden Aygün, ''Sağda bir parti olması gerekiyorsa, Türkiye'de bir misyonu olan ve misyonun tabanı olan, 1946'dan beri devam eden, 60 yıllık bir parti olması gerekir. Burada bir konsensüs sağlanır. Bütün genel başkanlar, eski genel başkanlar dahil, Sayın Süleyman Demirel de dahil bunun içine, Cindoruk da dahil, Sayın Mehmet Ağar da, Tansu Çiller de, bir aday üzerinde anlaşırlarsa, doğrusu da budur.''

Parti içi muhalefet yapmanın partiyi daha da sıkıntıya sokacağını, bir konsensüs sağlanırsa, partiye destek olmaya, yardımcı olmaya çalışacaklarını belirten Aygün, ''ben adayım diye bir şey olmadığını'' söyledi.

Aygün, ''Bu parti sahipsiz kalmayacak, bunu da herkes bilsin'' dedi.

-''KONSENSÜS SAĞLANIRSA TABİ OLUR''-

''Konsensüs sağlanırsa aday olmayı düşünüyor musunuz?'' sorusu üzerine ATO Başkanı, ''Konsensüs sağlanırsa, tek başına olursa, derlemek, toparlamak anlamında olursa, tabi olur, niye olmasın?'' diye konuştu.

Aygün, ''İllaki aday olmadığını, ATO'da daha 6 yıl görev süresi bulunduğunu, bu görevini tamamlayacağını'' kaydetti.

Bir gazetecinin, ''Mesut Yılmaz ve İlhan Kesici gibi isimler parlamentoda. Merkez sağı birleştirme çabaları içinde bu kişilerle bir temasınız olacak mı?'' sorusuna Aygün, herhangi bir görüşmesinin olmadığı yanıtını verdi.

ATO Başkanı, ''Merkez sağın toparlanması lazım. Bu DP olur, Anavatan Partisi olur, Bu MHP'den dışarıda kalanlar olabilir, hatta ve hatta Adalet ve Kalkınma Partisi'nden dışarıda kalanlar bile olabilir. Merkez sağın toparlanması anlamında'' diye konuştu.
 
Zaman



Bu haber 302 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,349 µs