En Sıcak Konular

Kırmızı dosya ile karşılanacak

6 Ağustos 2007 13:46 tsi
Kırmızı dosya ile karşılanacak Irak Başbakan’ı Maliki yarın Ankara’ya geliyor. Maliki’ye Talabani’ye iletmesi için son kez bir uyarı dosyası verilecek.“Kırmızı Dosya” adı verilen dosyanın içinde hangi uyarılar var?

Irak Başbakan’ı Maliki yarın Ankara’ya geliyor. Maliki’nin önüne Talabani’ye iletmesi için son kez bir uyarı dosyası verilecek. Bu dosyaya “Kırmızı Dosya” adı verildi. Dosyanın içinde şunlar var:

-PKK’yı terör örgütü olarak tanıyın.
-Irak’taki bütün terör örgütüne ait ofisleri kapatın.
-Terör örgütüne yapılan tüm lojistik destekleri kesin.
-Eğersiz müçadele edemiyorsanız. Türk Ordusu’nun yapacağı bir harekata ses çıkarmayın.

Kuzey Irak kaynaklı terörü konuşmak için yarın Ankara’ya gelecek Irak Başbakanı Maliki’ye, bu ülkedeki PKK’lı teröristlerin yenilenmiş listesinin ve faaliyet gösterdikleri yerlerin koordinatlarının da yer aldığı yeni bir "kırmızı dosya" sunulacak. Irak’a uluslararası hukuktan doğan haklar hatırlatılıp, "PKK için bir an önce harekete geçin" denilecek.

IRAK Başbakanı Nuri El Maliki’nin yarın Türkiye’ye gelmesi kesinleşti. Maliki’ye bu ziyaretinde Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, Irak’ın aynı zamanda PKK terörü ile mücadele koordinatörü olan Ulusal Güvenlik Başkanı Şirvan el Vaili ile enerji ve petrol bakanlarının da eşlik etmesi bekleniyor.

ZOR GÜNDEM

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine gelecek olan Maliki’nin temaslarında, Irak’ın kuzeyinden kaynaklanan PKK terörüne karşı Irak’ın alması gereken önlemler, ABD’nin yeni Irak Ordusu’na verdiği silahların PKK’nın eline geçmesi, PKK’nın Türkiye’deki terör eylemlerinde kullandığı patlayıcıların Irak’tan çıkarılmadan bulundukları yerde ele geçirilip imha edilmesi ile Kerkük sorunu önemli gündem maddelerini oluşturacak.

KERKÜK UYARISI

Ankara’nın, Iraklı PKK Mücadele Koordinatörü El Vaili’ye Irak’ın kuzeyindeki PKK’lı teröristlerin yenilenmiş listesini ve faaliyet gösterdikleri yerlerin koordinatlarının da yer aldığı yeni bir "kırmızı dosya" vermesi bekleniyor. Ankara, Maliki’ye PKK terörü ile mücadelede Türkiye’nin uluslararası hukuktan doğan haklarını hatırlatıp, "Bir an önce harekete geçin" diyecek.

Görüşmelerde ayrıca Kerkük referandumunun mevcut şartlarda yapılmasının Irak’taki kaosu daha da artıracağına dikkat çekilecek. Maliki’nin temaslarında Türkiye’nin Irak’a elektrik satışı ile iki ülke arasında petrol alım ve satımına ilişkin konular da ele alınacak.

Maliki ve beraberindeki heyetin Başbakan Erdoğan’ın yanı sıra Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından kabul edilmesi, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’le de görüşmesi öngörülüyor.

TÜRKMENE DE DAVET

Bu arada Irak’ın Ankara Büyükelçiliği Maliki’yi Türkiye’ye gelişinde karşılayacak heyet arasında yer alması için Irak Türkmen Cephesi (ITC) Türkiye Temsilcisi Ahmet Muratlı’ya da davette bulunduğu öğrenildi.

Vatan



Bu haber 225 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,031 µs