En Sıcak Konular

'Kürdistan'ın kuruluşu kaçınılmaz'

16 Ağustos 2013 15:39 tsi
Bir Rus internet sitesinde, Lübnan'da THY mensubu iki pilotun kaçırılmasının ardından yaşanmakta olan gelişmeleri ele alan bir Ortadoğu uzmanı, Kürdistan'ın kuruluşunun kaçınılmaz olduğunu savundu.

Bir Rus internet sitesinde, Lübnan’da THY mensubu iki pilotun kaçırılmasının ardından yaşanmakta olan gelişmeleri ele alan bir Ortadoğu uzmanı, Kürdistan’ın kuruluşunun kaçınılmaz olduğunu savundu.

Rus uzmanların Ortadoğu yorumlarına yer veren www.iarex.ru aldı sitede Stanislav Tarasov tarafından kaleme alınan ve Rusya Analiz’de Türkçe olarak yayımlanan “Kürdistan’ın kuruluşu kaçınılmaz” başlıklı makalede, El-Kaide’nin bölgedeki rolüyle bağlantılı olarak, Türkiye ve Kürdistan haritası çizdiği iddia edildi. Tarasov, yazısında Türkiye’nin Suriye’deki çatışmalara dâhil olacağı öngörüsünü dile getirdi.

Makalede şu ifadelere yer verildi:

“Suriye’nin kuzeydoğusunda meşru müdafaa içinde olan Kürt güçleri ve ülkede bir “İslam Emirliği” kurmak istediklerini açıklayan gruplar ile arasındaki çatışma devam ediyor. Bu konuyla ilgili olarak, bu grupların temsilcileri, Demokratik Birlik Partisi’ni (DBP) Şam yönetimiyle işbirliği içinde olmakla suçladı. DBP ise, kendi bölgelerini, “El-Nusra” ve “El-Kaide” ile doğrudan bağlantı içinde olan “Irak ve Levant İslam Devleti”nin silahlanmış milislerinden korumaya çalıştıklarını açıkladı. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Lideri Mesud Barzani de, yerel Kürt nüfusunu korumak için, Suriye’deki olaylara dâhil olabileceklerini belirterek, tarafını belli etmiş oldu.

Tüm Ortadoğu’daki durumun giderek kötüleştiği koşullarda Türkiye’nin Suriye’deki çatışmaya dâhil oluşu, gerçekten de Kürtler’in kendi bağımsız devletlerini kurma şansını oldukça arttıracaktır. Çünkü Kürtler, her ne kadar farklı ülkelerde yaşıyor olsalar da, kendilerini savunmak zorundalar. Aynı zamanda, “Arap Baharı’” hesaplarında bir kez dahi ustaca hamle yapamayan Türkiye, her açıdan gelişmelerin rehinesi konumuna düşmüştür. Ve şimdi, izlediği politikaların sonuçlarına katlanmak zorundadır.”

Bu haber 764 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,172 µs