En Sıcak Konular

Mısır'da darbe karşıtları sokaklara çıkıyor

16 Ağustos 2013 14:09 tsi
Mısır'da darbe karşıtları sokaklara çıkıyor Müslüman Kardeşlere yakın Ahrar 25 TV kanalı binlerce insanın Sina bölgesinde protesto için sokaklara döküldüğünü söylüyor.

Kahire'de darbe karşıtı gösteriler birçok camide kılınan Cuma namazının ardından başladı ve camilerden çıkan göstericiler toplanacakları meydanlara doğru yürüyüşe geçti.

Kahire'nin Nasır City, Mühendisin, Merc ve Sekinet bölgelerinde binlerce demokrasi taraftarı, camilerden çıkarak gösteri başlattı. Göstericiler bugünün adını "Öfke Cuması" koydu. Savunma Bakanı Abdulfettah Es Sisi aleyhine sloganlar atan ve katliamı kınayan binlerce gösterici, darbe karşıtı pankartlar taşıyor.

Biltaci'nin kızının cenazesi bugün defnedilecek

Mısır'da güvenlik güçlerinin darbe karşıtı gösterileri dağıtırken yaşanan katliamda gerçek mermiyle vurularak hayatını kaybeden Müslüman Kardeşler liderlerinden Muhammed Biltaci'nin kızının cenazesi bugün Cuma namazına müteakip Rabia'tül Adeviyye Meydanı yakınındaki Nasr City 7. Bölge'deki El Selam Camisi'nden kaldırılacak.

Öte yandan, katliamlarda hayatını kaybeden göstericilerden bazılarının cenazeleri de bugün toprağa veriliyor.

Meydanlara girişler kapatıldı

Gösterilerin başlama adresi olarak verilen camilerin büyük bölümünün çevresinde polis ve ordu birliklerinin tedbir aldığı gözleniyor.

Kahire'deki tarihi El Ezher Cami ile Afrika Kıtası'nın en eski camisi Amr Bin As Cami çevresinde olağanüstü güvenlik önlemleri dikkati çekiyor.

Mısır'ın başkenti Kahire' de cuma namazı sonrasında olması beklenen gösteriler sebebiyle Mısır ordusu Tahrir ve Ramses meydanlarına girişleri zırhlı araçlarla kapattı.

Darbe karşıtı gösterilere katılım yüksek

Ülkenin ikinci büyük kenti İskenderiye'de ise darbe karşıtı göstericiler camilere güvenlik sebebiyle topluca gittiler. İskenderiye kent merkezinin bir çok yerinde askeri birliklerin tedbir aldığı gözleniyor.

İskenderiye, Hurgada,Mansura, Marsa Matruh ve El Ariş kentlerinde Cuma namazlarının darbe karşıtı miting şeklinde geçtiği ve gösterilere katılımın yüksek olduğu bildiriliyor.

El Ariş kent merkezindeki camilerde toplanan darbe karşıtı göstericilerin valilik binasına doğru yürüyüşe geçtikleri belirtiliyor. Kafr-ı Şeyh kentinde darbe karşıtı göstericiler bir yandan miting yaparken diğer taraftan da araç konvoyları oluşturdular.

Mısır'ın 27 ilinin tamamında bugün darbe karşıtı gösteriler yapılması planlanıyor.

AA



Bu haber 771 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,548 µs