En Sıcak Konular

''Bugün Mısır'da kritik bir gün''

16 Ağustos 2013 13:43 tsi
''Bugün Mısır'da kritik bir gün'' İstanbul'a gelen Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Botsalı, basın mensuplarının Mısır'da yaşanan son gelişmelere ilişkin sorularını yanıtladı.

Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı, "Ümit ve temenni edilir ki, bu acılar tekrarlanmasın, Mısır bir an evvel sivil yönetime, demokratik işleyişine geri dönsün, yaralarını sarmaya başlasın. Türkiye'nin temennisi budur" dedi.
 
İstişarelerde bulunmak üzere Kahire'den İstanbul'a gelen Botsalı, Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda basın mensuplarının Mısır'da yaşanan son gelişmelere ilişkin sorularını yanıtladı. 
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın emirleri doğrultusunda, gelişmeler konusunda istişarelerde bulunmak üzere Türkiye'ye geldiğini belirten Botsalı, bugünün cuma olması dolayısıyla Mısır'da kritik bir gün olduğunu söyedi.
 
Botsalı, "Cuma günleri biliyorsunuz halkın camilere indiği gün. Dün cenazeler kaldırıldı. Aileler, kitleler çok acılı. Bir tek Kahire değil, bütün ülke acılı. Devletle vatandaş arasındaki uçurum kapatılamadı. Kahire'de derin ve üzücü bir sessizlik var. Biliyorsunuz sokağa çıkma yasağı ilan edildi ve çok güçlü bir şekilde uygulanıyor. Sabah saatlerinde havaalanına girişler sorun olmadı ama tüm ana kavşaklar, bütün ana caddelerde, hassas bölgelerde güvenlik kuvvetleri, polisle birlikte konuşlanmış durumda. Tren seferleri askıya alınmış durumda. Halkın kitlesel bir nümayiye yeltenmesi istenilmiyor. Ümit ve temenni edilir ki, bu acılar tekrarlanmasın, Mısır bir an evvel sivil yönetime, demokratik işleyişine geri dönsün, yaralarını sarmaya başlasın. Türkiye'nin temennisi budur. Bundan sonrasını izninizle Dışişleri Bakanlığı'na bırakmak istiyorum."

aa


Bu haber 787 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,533 µs