En Sıcak Konular

İstanbul'a yağmur müjdesi var

6 Ağustos 2007 12:11 tsi
Marmara ve Karadeniz'in bazı bölümlerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış geçişlerinin görülecek.

Marmara'nın batısı, öğle saatlerinden sonra Kuzey Ege kıyıları, Doğu Karadeniz kıyıları ile Bolu, Düzce, Karabük, Artvin Kars ve Ardahan çevrelerinde kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Çanakkale, Edirne ve Kırıklareli çevrelerinde etkili olması bakleniyor.
 
Sıcaklık, yurdun iç ve doğu kesimlerinde 2 ile 4 derece artacak, güneybatı bölgelerde 2-4 derece azalacak.
 
Rüzgar, genellikle güney ve batı, Karadeniz de kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek.
 
Meteorolojik uyarı:
 
Gökgürültülü sağanak yağışların; Edirne, Kırıklareli ve Çanakkale çevrelerinde etkili olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (lokal su baskını ve yıldırım düşmesi vb) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekiyor.

İSTANBUL'A YAĞMUR MÜJDESİ

Barajlardaki doluluk oranının düşmesi sebebiyle su kesintisinden endişe eden İstanbullulara dün Meteoroloji'den müjdeli bir haber geldi. "Pazartesi günü İstanbul'a yağış bekliyoruz." açıklamasında bulunan Meteoroloji, geçen ay Boğaz'ın doğusunda görülen kısa süreli yağışın bu kez İstanbul'un batısını da etkileyeceğini belirtti.

Yağışların Marmara'dan sonra Doğu Karadeniz'de görüleceği bildirilirken, önümüzdeki hafta boyunca yaz mevsiminin en düşük sıcaklıklarının yaşanacağı kaydedildi. Dün Marmara Bölgesi'nde artan nem oranını küresel ısınma kaynaklı oksijen azlığına bağlayan Meteoroloji yetkilileri, nemli havanın önümüzdeki hafta boyunca süreceğinin altını çizdi. Alınan bilgilere göre, Balkanlardan gelen serin hava, yurdun kuzey bölgelerinde de görülecek. Güneyde sıcaklık değişmeyecek.

İstanbul'u serinleten yağmur

Türkiye'nin birçok bölgesinde yaşanan susuzluk sorununa çözüm olmak için halk yağmur duasına çıkarak Rahmeti Sonsuz'un kapısını çalıyor. Dün de İstanbul Gaziosmanpaşa'da Boğazköy Sinop Durağanlılar Derneği üyeleri, öğle namazı öncesinde yağmur duası yaptı. Yaklaşık 250 kişinin katıldığı duanın ardından şehrin bazı bölgelerinde yağmur yağmaya başladı. Boğazköy'de yüksek bir noktaya çıkan vatandaşların duasının ardından yağış olması ilginç görüntülerin yaşanmasına sebep oldu. Yağmurun şiddetini artırması üzerine vatandaşlar, korunmak için kapalı yerlere sığındı. Yağış nedeniyle yerlerde su birikintileri oluştu, su kanalları doldu. Duaya katılanlardan Veli Kar isimli vatandaş şaşkınlığını dile getirirken, "Sıcaklardan bunaldığımız bir dönemde böyle rahmetin yağması bizi mutlu etti." dedi. Bu arada Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, bugün için İstanbullulara yağmur müjdesi verdi. Uzmanlar, Marmara Bölgesi'nde İstanbul ve batısını etkileyecek yağışlı havanın daha sonra Doğu Karadeniz'de görüleceğini bildirdi.

Haber7 



Bu haber 327 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,309 µs