En Sıcak Konular

Camideki cenazelere el koydu

16 Ağustos 2013 08:11 tsi
Camideki cenazelere el koydu Mısır güvenlik güçleri, Rabiatul Adeviyye Meydanı'dan katledilenlerin cesetlerinin tutulduğu İman Camisi'ni basarak cenazelere el koyduğu bildirildi.

AA muhabirinin olay yerindeki görgü tanıklarından aldığı bilgiye göre, yoğun göz yaşartıcı gaz kullanılmasından sonra ellerinde silah bulunan sivil giyimli güvenlik güçlerinin camiye girerek, cenazelere el koydu.
 
Camide, cenazelerini teşhis etmek amacıyla gelenlerin yanısıra ilkyardım görevlileri ve sokağa çıkma yasağı sebebiyle evlerine dönemeyen göstericilerin de bulunduğu bildiriliyor.
 
Güvenlik güçlerinin sakallı olmayanların camiden serbestçe çıkıp gitmesine izin verdiği, sakallı olmayan kişileri gözaltında tuttuğu ifade ediliyor.
 
 Kimi ailelerin cenazelerini teslim almasından sonra halen 259 cenazenin bulunduğu, bunlardan 247'sinin kimliğinin tespit edildiği, ancak 12'sinin kimlik tespitinin yapılamadığı belirtiliyor.
 
Rabiatul Adeviyye Meydanı'nın yakınındaki Mekram Ubayd Caddesi'nde bulunan İman Camisi güvenlik güçlerinin önceki günkü katliamından kaçan göstericilerin sığınağı olmuş, ölenlerin cenazelerinin bir kısmı da buraya taşınmıştı. Rabiatul Adeviyye Meydanı'ndaki gösterilere müdahaleden sonra 310 cenazenin İman Camisine getirildiği belirtmişti.
 
Teşhis edilen cenazelerini teslim almak isteyenlere de zorla "ölüm sebebi intihar" yazan belge imzalatılmak istendiği, cenazelerin bir kısmının ise tanınmayacak şekilde yanmış olduğundan kimlik tespitinin yapılamadığı ifade edilmişti.
 

 

Bu haber 616 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,280 µs