En Sıcak Konular

Başbakan yetkiyi aldı, çarpıcı açıklamalar yaptı

6 Ağustos 2007 11:59 tsi
Başbakan yetkiyi aldı, çarpıcı açıklamalar yaptı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Sezer tarafından 60. hükümeti kurmak üzere görevlendirildi. Sezer'le görüşmesinin ardından açıklama yapan Erdoğan, "Anayasal takvimi işleteceğiz" dedi. İşte Erdoğan'ın Köşk çıkışı verdiği mesajlar:

Sayın Cumhurbaşkanı, yeni kabinenin kurulması için yetkiyi bize verdi. Bizde de bakanlar kurulunda yer alacak isimleri tespit edip sayın Cumhurbaşkanına sunacağız. Partimin yetkili kurullarıyla ve aramıza yeni katılan arkadaşlarımızla yapacağımız görüşmeler nitecisinde kabineyi şekillendireceğiz.

2013 için belirlediğimiz hedeflerimiz var.

Kişi başına milli gelirimizi ilk olarak 10 bin dolara ulaştırmak. Daha ileri bir demokrasiyi geliştirmek. Bölgeler arası dengesizlikleri iyice giderebilmek. Etnik milliyetçiliği ortadan kaldırıcı adımları atabilmek. Dinsel milliyetçiliği ortadan kaldırıcı adımları atabilmek. Türkiye'nin bu noktadan özellikle birbirine ön yargılarla bakan değil, öz güven içinde birbirine kardeşlik içinde bakan ve hedefimizde tek millet tek devlet tek bayrak içinde geleceğe yürüyecek yapıyı tespit etmektir. Milletimizin öz güveni tamdır. Yeter ki bizler birbirimize şüpheyle değil güvenle bakalım. Türkiye sıçrama yaparak gerekli atılımları yapacaktır.

60. hükümet yeni Cumhurbaşaknı'na mı sunulacak?

Hepsinin anayasal bir takvimi var. Bu takvim içinde çalışmalarımızı yürüteceğiz. bu çalışmaları yürütürken iştişareye dayalı olarak yürüteceğim. Anayasal takvimi her dilim içinde de kullanmaya dikkat edeceğim.

45 gün bekleyecek mi?

Bir takvim kullanılacak diye bu takvim illak sonuna kadar kullanılacak anlamı çıkmaz. Meclis başkanlığı ve cumhurbaşkanlığı seçim süreci var. Hepsi birbirine geçmiş durumda. Bütün bunları dikkate alarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz.
 
Zaman



Bu haber 609 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,523 µs