En Sıcak Konular

Ülkü Ocağı'nda dayak 'cep'te

6 Ağustos 2007 10:11 tsi
Eskişehir Ülkü Ocakları'nın eski Başkanı Harun Yağlıkara'nın Temmuz 2006'da ocak yetkililerince dövülmesi olayının yine ocak görevlilerince kameraya alındığı belirlendi.

Eskişehir Ülkü Ocakları'nın (EÜO) eski Başkanı Harun Yağlıkara'nın "ocak adına para topladığı" gerekçesiyle dövülmesi olayına ait kamera görüntüleri ortaya çıktı. Kamera görüntülerinde, ocak merkezinde dizüstü olarak çöktürülen Yağlıkara'nın o dönemdeki ocak yetkililerince tokat ve yumrukla dövüldüğü, tekmelendiği ve yerde yüzüstü süründürüldüğü görüldü.
     
Yağlıkara'nın Temmuz 2006'da ocak yetkililerince dövülmesi olayının yine ocak görevlilerince kameraya alındığı belirlendi. Şikâyetçi olmasının ardından başlatılan adli süreç sırasında ele geçirilen kamera kayıtlarında Yağlıkara'nın, ağlayıp af dilediği, şeref sözü verdiği görüntüleri de bulunuyor.
     
Bir dönem EÜO'nun başkanlığını yapan Yağlıkara'nın, daha sonra yönetimde olmadığı dönemde C.B. adlı bir kişiden ocağın adını kullanarak 2 bin 500 YTL borç aldığı ve bu parayı ödemediği gerekçesiyle Ülkü Ocakları yönetici ve personelince sorgulandığı anlaşıldı.
     
Polisten operasyon

     
Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 'Üçüncü sac ayağı' adıyla Kütahya, Afyonkarahisar ve Eskişehir'de eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda Kütahya Ülkü Ocakları Başkanı ve aynı zamanda Bilecik Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi Mehmet Mutlu (32), Kütahya Ülkü Ocakları 2'nci Başkanı Serhat Evirgen (24), Afyonkarahisar Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Baki Ocak (32), halen rahatsızlığı nedeniyle hastanede tedavisi süren Eskişehir Ülkü Ocakları Başkanı Ufuk Özel (27) ile Murat Diri (24) ve Serkan Çeliktepe (21) gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen 6 zanlı tutuklandı.
     
Görüntüde neler var?
     
Zanlılardan Cüneyt İ.'nin baştan sona cep telefonuna kaydettiği dayak görüntülerinde, ayakkabıları çıkarılan Yağlıkara önce dizüstü çöktürülerek tokatlanıp yumruklanıyor. Aldığı darbelerle yere düşen Yağlıkara'nın, kendisine yönelik "yat", "yüzüstü yat", "kalk", "sürün" şeklindeki talimatları yerine getirdiği görülüyor. Bir ara ağlayan Yağlıkara, yerde süründükten sonra yine dizleri üstüne oturduğu sırada, kendisinin Ülkü Ocağı'nın adını kullanarak para toplamadığını söylüyor. Görüntülerde, dizüstü otururken, "Çok pişmanım, bu saatten sonra bu son olacak. Namusum ve şerefim üzerine yemin ederim, yapmayacağım" diyen Yağlıkara'nın, bir ara "Bir çocuğum var" sözleriyle, af dilediği de görülüyor.
     
milliyet



Bu haber 507 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,278 µs