En Sıcak Konular

''Sağ görüşlü sanatçılara tüm kapılar kapatıldı''

15 Ağustos 2013 09:05 tsi
Kutluğ Ataman’ın “Sanat camiasında Ergenekon yapıları var” açıklamalarının ardından tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez gündeme dair önemli tespitlerde bulundu.

Moderatörlüğünü Elif Çakır'ın yaptığı Söz Bitmeden programının bu akşamki konuğu ünlü oyuncu Ahmet Yenilmez'di.

Tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez, sanat camiasındaki ergenekon uzantılarını yıllarca anlattığını belirterek bugüne kadar kimsenin sözlerine kulak vermediğini belirtti. Kutluğ Ataman’ın eserlerini sergileyecek ve satacak noktaya geldiğini anlatan Yenilmez “Benim gibi sağ görüşlü sanatçılar bu ülkede sanatçı yerine konulmadı” dedi.

Kutluğ Ataman’ın “Sanat camiasında Ergenekon yapıları var” açıklamalarının ardından Söz Bitmeden programına katılan tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez gündeme dair önemli tespitlerde bulundu. 28 Şubat dönemindeki zulmü anlatan Yenilmez “Bu adamlar amaçlarına ulaşsaydı başımıza neler geleceğini siz hayal edin” dedi.

Mısır’da yaşanan olaylarla Gezi eylemleri arasında paralellik olduğunu bu oyunların aynı tezgahta planlandığını belirten Yenilmez, kürt siyasetçilerin süreçteki aklı selim yaklaşımlarına dikkat çekti.

Sanat camiasında yaşananların popüler kültürün gelişmesi ile paralel gittiğini anlatan Yenilmez, reklam pastasından pay almak için girilen yarıştan ve reyting ölçümlerindeki şaibeli durumlardan bahsetti. Gezi olaylarına destek veren sanatçıların popüler kültürün nimetlerinden faydalanmak için bunu yaptıklarını belirten Yenilmez, y kuşağının “sol” bakışla üretilen dizi ve filmlerle büyüdüğünü ifade etti.

Kutluğ Ataman’ın eserlerini satacak noktaya geldiğini anlatan Ahmet Yenilmez “Benim gibi sağ görüşlü sanatçılar bu kapının içine bile giremedik, Ötelendik. Yani aşağılandık, itibarsızlaştırılmalarla muhatap olduk. Sanatçı yerine konulmadık” dedi.

Sağ iktidarların sanatla yeterince ilgilenmediklerini anlatan Yenilmez “Şehir Tiyatrolarına 12 Eylül darbesinden sonra alınan isimlere bakın. Kim kimin çocuğu, kim kimin referansıyla alınmış. alınmış ortaya çıkar. Bu ülkede 20 yıl Genel Müdürlük yapmış Devlet Tiyatroları’ndan başka müdürlük var mı? Cumhuriyet mitinglerinin sunucusu kimdi, Gezi eylemlerinin sunucusu kimdi? AB’nin reyting operasyonlarında hangi belgeler çıktı? Daha size hangi delili göstereyim” şeklinde konuştu.

Siyasete atılmayı düşünmediğini anlatan Ahmet Yenilmez, Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümünden 15 gün önce kendisini çağırıp film yapmasını istediğini anlattı.

star
 



Bu haber 2,354 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,207 µs