En Sıcak Konular

Medya katliamı meşrulaştırdı

15 Ağustos 2013 08:45 tsi
Medya katliamı meşrulaştırdı Mısır'da yüzlerce insanın öldüğü darbe karşıtı göstericilere yönelik katliamı önce görmezden gelen dünya medyası, ölü sayısının artması üzerine mecburen objektiflerini meydanlara çevirmeye başladı.

Katliamı 'İhvan ve askerler arasında yaşanan bir çatışma' olarak veren Reuters, AFP ve CNN gibi Batılı medyanın Mısır'da iç savaşmak çıkarmayı düşünen Batılı ülkelerin planlarına hizmet edecek şekilde yayın yapması dikkat çekti. Gezi olaylarını manipüle eden yayınlarıyla dikkat çeken İngiliz Reuters ajansı olayı 'Mısır ordusu meydanları açmaya çalışıyor' başlığı ile vererek katliamdan söz etmezken ölü sayısının 600'ü aştığı saatlerde bile 30 ölü olduğunu iddia etti.

GEZİCİ CNN YİNE AYNI

Gezi olayları sırasında Taksim'den 'gerilla gazeteciliğine soyunan CNN'nin katliamı haber veren muhabiri ise, 'Ordunun başka çaresi kalmamıştı' ifadesini kullandı. CNN'in Londra muhabiri de katliamı 'demokrasiye geçiş' olarak değerlendirdi. İngiliz haber kanalları BBC ve SkyNews müdahaleyi 'Mısır'daki çatışmalar' ortak başlığıyla duyurarak, Kahire'den çok sayıda ölüm haberinin geldiğini bildirdi. Fransız basını, yer yer 'katliam' kelimesini de kullanırken, ünlü Le Monde gazetesi müdahaleyi, 'Mursi yanlılarının tahliyesi kanlı başladı' başlığı ile duyurdu. Le Parisien gazetesi de, 'Bazı göstericiler, polise ateş açtı' açıklamasına yer vererek olayı çaprıttı. Müslüman İtalyan Le Figaro ise, göstericilerin internetten yaptığı, 'Bizi öldürmeyin. Biz İsrailli ya da terörist değiliz. Biz Mısırlı'yız' yönündeki çağrılarını da okurlarına aktardı.

İRAN VE İNGİLİZ BASINININ İŞBİRLİĞİ

İran medyası, ordunun müdahalesine geniş yer verdi. Fars haber ajansı 'Taşa karşı kurşun yağmuru' başlığını kullandı. Mehr Haber Ajansı ise Sky News'i kaynak göstererek müdahaleyi, İngiliz kanallarını ağzıyla verdi. Mehr, 'Kahire savaş alanına döndü', 'Müslüman Kardeşler'e mensup kişilerde silah ele geçirildi', 'Müslüman Kardeşler taraftarları bir askeri öldürdü', 'Müslüman Kardeşler taraftarları onlarca kiliseyi ateşe verdi' ifadelerini kullandı.

yenişafak

Bu haber 643 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,581 µs