En Sıcak Konular

Hücre ölümüne dur diyen bitki

6 Ağustos 2007 09:58 tsi
Hücre ölümüne dur diyen bitki Herbalist Tarkan Güveloğlu, güzellikten hafıza kayıplarına kadar birçok alanda kullanılanılan bir-iki ay sonra dallarda kızarmış hallerine rastlayabiliceğiniz böğürtlenin faydalarını anlattı. İşte dağlarda kendiliğinden yetişen böğürtlenin faydaları:

C vitamini deposu ve antioksidan özelliğinden dolayı hücre yaşlanmasını durduran böğürtlen kanı temizliyor, tok tutuyor, hafızayı tazeliyor...

Böğürtlen güzellikten hafıza kayıplarına kadar birçok alanda kullanılıyor. Kimi zaman vücut güzellik losyonu olan suyu, kimi zaman ise zinde tutan çayı devreye giriyor. Üstelik hem canlılık veriyor, hem de tok tutuyor. Herbalist Tarkan Güveloğlu bu meyve için öncelikle "Antioksidan özelliği var. Bu özelliği sayesinde hücre ölümleri daha geç gerçekleşir" diyor. İsterseniz daldan yeme şahsınız da var. Doğa yürüyüşlerinde bir-iki ay sonra dallarda kızarmış hallerine rastlayabilirsiniz. "Bu mevsimde dağlarda kendiliğinden yetişen yabani böğürtlenleri kullanın" diyor.

YAPRAĞI DA MEYVESİ KADAR ETKİLİ

Tarkan Güveloğlu, öncelikle birçok rahatsızlığa bu meyvenin iyi geldiğini anlatıyor. Örneğin suyu ishalleri geçirmede oldukça faydalı. Hafıza güçsüzlüğünü de gideriyor. Sadece meyvesi değil yaprağı da yararlı uzmana göre. Böğürtlen yaprağından yapılan çayın ağız yaralarını iyileştirdiğini söylüyor. Kurutulmuş yapraklarından yapılan şurubun kanı temizleyici etkiye sahip olduğuna da dikkat çekiyor. Öksürüğü olanların da içmesinde fayda olan bir şurup bu.

TOK TUTUYOR

Özsuyundaki asitler, mineraller ve vitaminler birçok işleve sahip. Aynı zamanda meyve olarak da etkili. Zindelik kazandıracak yegane meyvelerden biri. Diğer yandan damar sağlığına da olumlu etkisi saptanmış. Güveloğlu meyvenin zayıflamak isteyenler için de yararlı olduğunu belirtip ” Böğürtlenin tok tutucu özelliği pek bilinmiyor. Bu özelliği çok fazla. Kan şekerini de etkilemiyor. Tam tersine içeriğindeki doğal şekerler sayesinde kan şekeri dengede kalıyor” diyor.

CİLDİ GENÇLEŞTİRİYOR

Tabii antioksidan zengini bir meyve olan böğürtlen genç kalmak için de birebirmiş. Ağustos ayı boyunca meyvenin yabanisi kırlarda, ormanlık yerlerde bulunabiliyor. Böğürtlenin en önemli ve kadınları ilgilendiren özelliklerinin başında cildi gençleştirmesi geliyor. İçinde çok fazla miktarda C vitamini bulunuyor. C vitamini deposu antioksidan özellikli böğürtlen konusunda Şifalı Bitkiler Uzmanı Tarkan Güveloğlu şunları söylüyor: "Bu mevsimde henüz çiçekleri var. Bu çiçekleri toplarsanız bir güzellik hammaddesi elde etmiş olursunuz. Bunları kaynatırsanız güzel bir vücut ve el losyonu elde edersiniz” diyor.

bugün



Bu haber 546 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,791 µs