En Sıcak Konular

Sarkozy ABD'de balık avında

6 Ağustos 2007 09:12 tsi
Sarkozy ABD'de balık avında

Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, tatil için ABD'yi seçen ilk Fransız lideri oldu. Sarkozy'nin yine lüks bir tatili tercih etmesi, tartışmalara yol açtı.

Fransız basınına göre Sarkozy'nin cumhurbaşkanlığından aldığı yıllık ücret yaklaşık 109 bin dolar. Sarkozy'nin Winnipesaukee gölü kıyısında kaldığı 1200 m2'lik villanın eski Microsoft yöneticilerinden Mike Appe'ye ait olduğu bildiriliyor. İnternetteki emlak sitesine göre konutun haftalık kirası 30 bin dolar. Sarkozy, sözkonusu konutta iki hafta kalacak.

KİM ÖDÜYOR TARTIŞMASI

Yol parası ve güvenlik önlemleri de dikkate alındığında tatilin neredeyse Sarkozy'nin yıllık ücretine yaklaştığı hesaplanıyor. Bu nedenle tatil masraflarının nasıl karşılandığı büyük merak konusu. Le Monde Gazetesi ise Avrupa-ABD ilişkilerini geliştirmek isteyen Sarkozy'nin tatil mekanı olarak ABD'yi seçmesini mánidar buldu. Çünkü ABD'nin Irak müdahalesiyle iki ülke ilişkileri zedelenmişti. ABD Kongresi'nde “Fransız patatesi” diye bilinen patates kızartmasının adı bile “Özgürlük patatesi” diye değiştirilmişti. Nicolas Sarkozy'nin tatil için ABD'yi seçmiş olması bu açıdan bakıldığında sembolik bir anlam da taşıyor. İki hafta boyunca karısı Cecilia, oğulları Louis ile Wolfeboro kasabasında kalacak olan Sarkozy ise tüm bu eleştirilere aldırmadan tatilin tadını çıkarmaya bakıyor. Winnepesaukee gölünün Springfield Point kesiminde güneş gözlüğüyle yüzerken objektiflere yakalanan Sarkozy'nin jetski'yle gezen gençlerle sohbet ettiği dikkati çekiyor.

yenişafak




Bu haber 248 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,225 µs