En Sıcak Konular

'Baba CHP'den elini çek'

6 Ağustos 2007 08:39 tsi
'Baba CHP'den elini çek' Mahkeme kararıyla Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) geri dönen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP'nin seçim yenilgisini halktan kopmasına bağladı. Sarıgül, Demirel'e de Baykal'ı neden desteklediğini sordu ve seslendi:

Demirel'in Baykal'ı neden desteklediğini en kısa zamanda açıklaması gerektiğini söyleyen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül “Baba, babalığını bilsin ve CHP'den elini çeksin” dedi.


Mahkeme kararıyla Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) geri dönen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP'nin seçim yenilgisini halktan kopmasına bağladı. CHP'nin aykırı sesi Sarıgül, Yeni Şafak'a verdiği özel röportajda Deniz Baykal ve ekibine verdi veriştirdi. CHP içinde demokratik süreç ve kuralların işlemediğini kaydeden Sarıgül, başarısız yöneticilerin partiden istifası muhaliflerin ihraç edildiğini anlattı. Partide her türlü antidemokratik uygulamanın yapıldığını belirten Mustafa Sarıgül, partilileri demokratik tepkilerini yükseltmeye çağırdı.

DEĞERLENDİRMESİ GÜLÜNÇ

CHP Merkez Yönetim Kurulu'nun seçim sonuçlarına ilişkin hazırladığı ve "AK Parti'ye seçimleri tarikatlar, ikinci cumhuriyetçiler ve belirli batılı odaklar kazandırdı" değerlendirmesinin yer aldığı raporu gülünç bulan Sarıgül, "CHP'nin yaptığı bu değerlendirme tek kelimeyle çok gülünç. Yani CHP'nin yenilgisinde Amerika, tarikatlar, medya, çeşitli güç odakları yani her kes suçlu. Ama tek suçlu olmayan Baykal ve ekibi. Adama gülerler. Adama derler ki sende utanma arlanma yok mu? Her şey ortada AK Parti'nin icraatları beğenildi ki halk bunu onayladı. Buna saygı duymak lazım. Tabi bir de AK Parti'nin en büyük şansı haktan kopuk bir CHP'nin muhalefette olmasıydı. Tayyip Bey'i kutluyorum." CHP kurultayında genel başkanlığa değil başbakanlığa aday olacağını söyleyen Sarıgül, "Ortalıkta birçok genel başkan var ben genel başkanlığa değil başbakanlığa adayım. Daha önceki kurultayda sadece yüz oyla kaybettim. Onlar da ayağı yere basmayan entel ve dantellerdi. Mücadeleye devam edeceğim. Ama Baykal kesin gidecek. İşgal altında olan CHP'yi zalimlerin zulmünden kurtaracağım” dedi.

BABA, BABALIĞINI BİL!

'Baba' diye hitap ettiği eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in neden Baykal'ı desteklediğini en kısa zamanda açıklaması gerektiğini söyleyen Sarıgül, Demirel'e şöyle seslendi: "Baba, babalığını bil ve CHP'den elini çek. Bir saygınlığın var ama bunu koruyamıyorsun. Seçimlerde halk söyleyeceğini söyledi. Baba Baykal'ı niye desteklediğinin nedenlerini kamuoyuna açıklamalısın. Baba, acaba damadın CHP'ye Genel Başkan olsun diye mi Baykal'ı destekledin? Bu soruların cevabını en kısa zamanda vermelisin."


Sarıgül, imamlardan CHP adına özür diledi

Öte yandan Trabzon Hamsiköy ve Rize Anzer şenliklerine katılmak Trabzon'a ginden Sarıgül, burada yaptığı açıklamada, 22 Temmuz'da yapılan seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nin hezimete uğradığını ve bunun sorumlusunun de Deniz Baykal olduğunu ifade eden Mustafa Sarıgül, "Sayın Baykal, seçimin suçlusunu buldu. Birincisi tarikatlar, ikincisi ikinci Cumhuriyetçiler, üçüncüsü ABD ve Avrupa. Dördüncüsü seçim rüşveti ve Güney Doğu halkı. Tabiî ki Baykal'ın seçim mağlubiyetinin kaybedilmesinin sorumluları bunlarla yeterli değil. Baykal'ın son suçlu gösterdiği kişiler ise din görevlileri yani imamlarımız. Ben inançlı bir ailenin çocuğuyum. İnançsız bir insan boş tenekeye benzer. Allah bizleri inançlarımızdan alıkoymasın. İsmet İnönü, Mustafa Kemal Atatürk, Turan Güneş'lerin CHP'deki talebesiyim. CHP adına tüm imamlardan özür diliyorum. İmamlar bizi affetsin" diye konuştu.

yenişafak



Bu haber 272 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,464 µs