En Sıcak Konular

Bakan Kılıç'tan sitem

13 Ağustos 2013 09:09 tsi
Kılıç, YURTKUR bünyesindeki kız-erkek yurtlarının ayrılmasıyla ilgili konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, kredi ve yurtlar kurumundaki kız erkek yurtlarının ayrılmasıyla ilgili, "Bin kere anlattık bir kere daha anlatmak ödevimizdir. Bizim kafamızda cinsiyetçilik yok" dedi.

Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) bünyesindeki kız-erkek yurtlarının ayrılmasıyla ilgili bilgi veren Kılıç, söz konusu planlamanın yeni olmadığını, iki yıldır uygulamada bulunduğunu belirtti.

"HEDEF 500 BİN YATAK KAPASİTESİNE ULAŞMAK"

Kılıç, "İki yil onceki finansal planlama çalısmamızın sonucu. Teknik ve ekonomik nedenlerden kaynaklanan bir yeniden yapılandırma çabası. Yaşadığımız sorunları biz biliyoruz. İdeojik karşıtlık içinde olanlar bilmiyor. Kızların oranını yüzde 61'e çıkardık. 184 yeni yurt inşa ediyoruz. 100'e yakın da hazır bina kiralama çalışması yürütüyoruz. Hedef kısa sürede 500 bin yatak kapasitesine ulaşmak. Anadolu'dan gelen ve barınma imkanı bulamayan gençlerimize çare olmak" diye konuştu.

"BU KIZLARI OKUTMAK İÇİN ÇIRPINIYORUM"

Devlet yurdunda yer bulamadığından kayıt yaptırıp kızını memlekete geri götüren babalar olduğunu dile getiren Kılıç, "Yazık değil mi bu çocuklara? Ben bu kızların hepsine yurt bulmak burs sağlamak olmadı kredi sunmak ve okutmak için çırpınıyorum. Bin kere anlattık bir kere daha anlatmak ödevimizdir. Gerekirse bin kere daha. Bizim kafamızda cinsiyetçilik yok" dedi.

"BU ÇALIŞMALARIN ARKASINDA DİNİ ARAMAK YERİNE İNSANİLİK ARAYIN"

Bu gençlerin hepsinin kızıyla erkeğiyle bu ülkenin çocukları olduğuna dikkati çeken Kılıç, şunları kaydetti:

"Kapasiteyi artıralım. Cari harcamaları azaltalım. Kız çocukları için ayrılan yatak kapasitelerini çoğaltalım. Anne babaların güvenine layık biçimde kızların gelecek hayallerini eğitimle yaşatalım. Çabamız budur. Başka derdimiz yok. Bu çocuklar okulda, kampüste, derste, kütüphanede zaten hep beraber değil mi? Hep beraber. Attığımız her adımın arkasında "İslamilik" arayışı var. Bu pencereden bakılmasını yanlış ve incitici buluyorum. İslam bu ülke insanının dini. Bu konuda bitmek bilmeyen eleştirilerin sahiplerinin de dini. İslamilik aramak yerine insanilik arayın. İhtiyaçlardan kaynaklandığını görün. Güvenlik, temizlik ve ortak alan personelinin etkin ve verimli kullanımına yönelik planlamayı arayın. Akıl ve mantık arayın. Art niyet aramayın."
 
trthaber


Bu haber 516 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,773 µs