En Sıcak Konular

Taşeron örgütü amca Esad kurdurmuş

13 Ağustos 2013 08:41 tsi
Taşeron örgütü amca Esad kurdurmuş Lübnan’da iki THY pilotunu kaçırma olayını üstlenen İmam Rıza’nın Ziyaretçileri örgütünün Beşşar Esad’ın amcası Cemil Esad tarafından 1980’lerde kurdurulduğu öğrenildi.

Lübnan’da iki THY pilotunun kaçırılması olayını üstlenen İmam Rıza’nın Ziyaretçileri örgütünün Beşşar Esad’ın amcası Cemil Esad tarafından kurulduğu öğrenildi. Örgütün ayrıca, Esad’ın Suriye’de 80’li yıllarda kurduğu ‘’El Murteza’’ isimli Baas yapılanmasına entegre bir örgüt olduğu ve daha önce de Türkiye aleyhine bazı istihbari çalışmalar yaptığı öğrenildi. Muhalif kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, 71 yaşında hayatını kaybeden Cemil Esad hayatını kaybettiği 2004 yılına kadar Türkiye ile yakından ilgilendi ve 1980’lerde kurduğu “El Murteza” isimli teşkilat 1983 yılında feshedilince Cemil Esad Acilciler örgütüne yaklaşıp ciddi destek verdi.  İmam Rıza’nın Ziyaretçileri ise El Murteza iç içe ve aynı odak doğrultusunda hareket etti.

80’li yıllarda kurduruldu

Star'da yer alan habere göre; Suriye İstihbarat Birimi El Muhaberat desteğiyle ilerleyen Cemil Esad,  İmam Rıza’nın Ziyaretçileri örgütüyle Hizbullah’la birlikte çalışarak İran’ın desteğini sağladı. Gelişen ilişkiyle İran, 80’li yıllarda Suriye’de yayılmacı politikasını Cemil Esad üzerinden sürdürdü. Bu arada  Türk pilot Murat Akpınar ile yardımcısı Murat Ağca’nın kurtarılmasının an meselesi olduğu ifade edildi.

MİT ÖSO ile irtibata geçti

Kaçırılan iki pilotun kurtarılması için Dışişleri Bakanlığı ile ortak diplomatik ilişki yürüten MİT, İran Hizbullahı ve Özgür Suriye Ordusu’na bağlı bazı tugaylarla ve üst düzey isimlerle irtibata geçti. MİT yetkilileri elde ettikleri istihbaratlar doğrultusunda, Ortadoğu’daki tüm Türk büyükelçilik ve konsolosluklarını da dikkatli olmaları için uyardı.



Bu haber 644 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,788 µs